Jumaat, 23 November 2012

ROSMAH MANSOR DICERAI HITLER


BERPESANLAH KEPADA PERKARA YANG HAK WALAU IA MENYAKITKAN


Dan (ingatlah) ketika suatu umat diantara mereka berkata: "Mengapa kamu menasehati kaum yang Allah akan membinasakan mereka atau mengazab dengan azab yang amat keras?" (mereka menjawab)Agar kami mempunyai alasan (pelepas tanggung jawab) kepada Rabbmu , dan supaya mereka bertaqwa". (QS. 7:164)

Maksudnya:


Manusia diwajibkan pesan memesan atas perkara kebenaran yang hak bukan menurut sangkaan akal serta memandai-mandai. Jangan membiarkan diri termasuk golongan pandai tak boleh di ikut dan Bodoh/jahil tak makan ajar. Tetapi hanya memandai-mandai lalu sesat lagi menyesatkan.

  1. Maka tatkala mereka melupakan apa yang diperingatkan kepada mereka, Kami selamatkan orang-orang yang melarang dari perbuatan jahat dan Kami timpakan kepada orang-orang yang zalim siksaan yang keras, disebabkan mereka selalu berbuat fasik. (QS. 7:165)
  1. Maka tatkala mereka bersikap sombong terhadap apa yang mereka dilarang mengerjakannya, Kami katakan kepadanya: "Jadilah kamu kera yang hina
  1. Dan barangsiapa yang mendurhakai Allah dan rasul-Nya dan melanggar ketentuan-ketentuan-Nya, niscaya Allah memasukkannya ke dalam api neraka sedang ia kekal di dalamnya; dan baginya siksa yang menghinakan. (QS. 4:14)

 
ROSMAH MANSUR  KERAS KEPALA ?
Sekeras-keras batu ialah batu berlian, semakin keras batu itu maka semakin tinggi nilai dan kedudukannya. Aapatahlagi apabila dicanai dan diperoses lalu dipancarkan dengan apa jua jenis  cahaya, pasti  kemilau cahaya yang terbias darinya, menakjubkan kepada sesiapa jua yang memandang. Berbeza dengan berlian yang masih terbenam di perut bumi atau berlian tersembunyi dalam pekat malam, kemilaunya tidak tersirna, namun namanya tetap meniti dari bibir ke bibir  menjadi sebutan dan rebutan sang pemburunya. Bak kata pepatah “ Harimau mati meninggalkan belang, Manusia mati meninggalkan nama”.

Sebaliknya, semakin keras kepala manusia dalam mentaati ayat-ayat Allah maka semakin busuklah namanaya mengalahkan longkang.
Nama manakah yang hendak  ditempa?

Nama inikah ?  yang apabila disebut-sebut namanya, manusia menjadi meluat lalu meludah diatas pusaranyanya dan kekal dalam  lipatan sejarah yang terus busuk dan hanyir sampai kiamat, Mendapat laknat dari seluruh isi langit dan bumi.

Atau nama inikah ?  yang apabila disebut-sebut namanya, tetap mekar mewangi  laksana mutiara tersimpan. Walau sebahagian manusia meludahnya juga. Tetapi tetap mendapat sanjungan dan pujian dari seluruh isi langit dan seluruh isi bumi kecuali sebahagian besar  dari golongan manusia-manusia yang “fasik lagi  munafik”.

Bagaimana untuk menerajui sesebuah kerajaan yang besar jika sebelumnya kerajaan kecil sediaada dilebur dan dimusnahkannya semata-mata terpesona dengan dunia, Sehingga menjadi penyakit berjangkit bak barah dalam hati setiap wanita yang tidak terkawal sehingga menjahanamkan dan meruntuhkan sistem kerajaan kekeluargaan di Malaysia kini.

Tahniah kerana Berjaya membuka lembaran baru dan syariat baru dalam perlembagaan  Islam baru di Malaysia.

Dahulu Rasulullah mengajarkan agar mengahwini wanita2 janda yang kematian suami , kecuali  isterinya Zainab yang dicerai hidup oleh suaminya zaid,  itupun atas perintah Allah kerana Allah hendak menghalakan perkahwinan antara anak angkat.

Tetapi menyongsang kini, mereka berebut-rebut  menjanda sebelum kematian suami. Kerana apa ia terjadi di sini ?  Ya  kerana mereka diterajui oleh pemimpin  wanita no 1 berfahaman songsang sehingga merosakan pemikiran dan minda wanita abad ini .

Dahulu kaum adam  ditegur oleh Allah  kerana mereka suka menceraikan isteri yang taat tanpa alas an yang benar, Tetapi kini berduyun-duyun kaum wanita melepak ditangga mahkamah syrie memohon fasak/bercerai semata2 menuntut kepentingan dunia yang sedikit, betapa rosak dan sesatnya pemikiran yang meresap masuk kedalam minda mereka.

Siapa yang merosakan minda mereka.  Tidak lain dan tidak bukan kerana Negara ini dipenuhi oleh pokok tumpang/duit-duit  serta anai-anai merangkap pemimpin-pemimpin serta loyar syrie yang songsang pemikirannya,bergelumang dengan hasil haram, sesat lagi menyesatkan. Yang buta mata hatinya dari menghayati serta memahami isi kandungan Risalah Allah dengan benar, serta menjadi penasihat  serta pesan-memesan songsang  terbaik kepada kaumnya sendiri.

Untung ianya tidak  disyariatkan kepada setiap umat Muhammad, jika tidak pasti mereka diharamkan bernikah lain sepertimana larangan yang dikenakan keatas isteri-isteri Rasulullah.

Rosmah Mansor tidakkah kamu membeliakkan biji mata memerhati dunia sekeliling dimana setiap Negara yang pernah dipimpin kaum hawa atau kaum hawa yang lebih sudu dari kuah menyebuk dalam hal-hal pentadbiran.

Akhirnya Negara itu berkulat lalu terkulai sehingga kini dan sukar untuk dipulihkan, Dimana penyakit sosial bermaharaja lela tanpa dapat dibendung. Hati manusia bertambah keras dan rosak  sehingga tidak dapat menghayati serta membezakan mana yang hak dan mana yang batil  dari Kalam Allah, walaupun mereka berada dalam aliran agama sekalipun, dan ianya semakin meluas berlaku disini.

 Semakin ramai pemuka perempuan  yang menerajui setiap kepimpinan dan jabatan  maka semakin jahanam Negara ini dibuatnya. Perempuan itu setinggi mana pun pendidikan mereka, mereka tetap tidak boleh dipercayai  kerana mereka ada 2 bibir yang tetap najis sampai bila-bila walaupun bayi yang baru dilahirkan.

Sebab itu para malaikat tetap dijelmakan berupa lelaki  ketika  diutuskan sejak zaman nabi Adam , Mariam sehinggalah kepada Nabi Muhammad, Kerana apa? Kerana mulut perempuan sememangnya tidak boleh dipercayai , mereka suka merekacipta dan menzahirkan fitnah sehingga mempengaruhi orang lain perbuat dosa yang sama.

Rosmah percayalah sekiranya awak  tetap dengan pendirian yang keras kepala dan tetap mengekalkan lebih sudu dari kuah, Usaha suamimu kini yang bekerja keras dan terpaksa berhadapan dengan pelbagai fitnah, dicaci dimaki hamun, dihinakan dikhianati  serta ditelanjangkan tanpa benar oleh musuh-musuhnya, pasti  dia akan terkubur dan karam serta perjuangannya, menjadi sia-sia  sebelum sempat sampai ke matlamatnya. Jangan tenggelamkannya sepertimana kamu menengelamkan suamimu yang dahulu.

KERANA PERJUANGANNYA BELUM SELESAI.

Kerana sebahagian besar  perempuan adalah pembawa fitnah terbesar tidak kira walau jubah mereka sebesar kelambu sekalipun, kecuali mereka yang benar-benar bertakwa , mereka pengkhianat, mereka musuh dalam selimut, mereka tidak pernah cukup umpama diberi betis nakkan peha , merekalah duri dalam daging, gunting dalam lipatan, merekalah racun dunia dan satu kaum yang suka membaling batu sembunyi tanggan dan gemar pukul curi dan menikam dari belakang, dengan bermodalkan kelembutan,air mata,kelunakan bicara mengadu dumba dengan keayuan yang mereka milikki.

Syaidina Ali juga wafat ditikam  angkara fitnah wanita yang didukung oleh jantan-jantan BANG NGANG berwajah  B*D*K / kemaluan wanita’  yang mengidamkan  darah  Ali sebagai  hantaran maskahwinnya.

UMNO aku tetap mufarakah/menjarakkan  diriku darimu sepertimana yang Allah wajibkan keatas setiap manusia yang beriman dan bertakwa, Kerana kau masih bergelumang dengan kemaksiatan , kefasikan dan sentiasa bermain-main dengan ayat-ayat Allah mencampur adukan yang hak dengan yang batil ,walaupun setelah diberi peluang memerintah semenjak setengah abad yang lalu sedangkan mereka tergolong dari  orang-orang yang berakal waras, mustahil tidak memahami isi kandungan Al-Quran serta melaksanakan apa yang ada didalamnya merupakan perintah ketetapan Allah, tanpa perlu mencipta berjuta alasan.

DAP,MIC,MCA  kerana engkau masih kafir dan belum memahami Islam dengan sebenar-benarnya  maka aku wajib merapatkan diriku denganmu dan aku diperintahkan bersikap lunak dan berlembut denganmu KECUALI jika engkau memulakan pengkhianatan.

Kepada orang-orang yang mengaku dan menduga dirinya islam tetapi masih BODOH/FASIK dan akhirnya menjadikan mereka golongan munafik, mereka perlu dikerasi kerana orang-orang seperti mereka inilah yang MENGHURUHARAKAN KESUCIAN  ISLAM  ibarat api dalam sekam dan duri dalam daging ,musuh dalam selimut dan syaiton bertopingkan manusia. Kerana mereka dengan sengaja cuai DARI memahami isi kandungan AL-Quran dengan benar, tidak kiralah aliran APAPUN pejuangan mereka Kerana kebanyakan mereka HANYA  menjadi PAK TURUT  dan PAK SANGGUP  hanya MENDUGA-DUGA MENURUK AKAL. Mana mungkin mereka dapat memperjuangkan kebenaran yang hak jika dalam dada masih diliputi kefasikan..
Peringatan Kepada Kaum Hawa yang suka bersandar dan memanjat-manjat tangga Syrie  dan bermulut serta berhati longkang

 Dan janganlah kamu iri hati terhadap apa yang dikaruniakan Allah kepada sebagian kamu lebih banyak dari sebagian yang lain. (Karena) bagi orang laki-laki ada bahagian daripada apa yang mereka usahakan, dan bagi para wanita (pun) ada bahagian dari apa yang mereka usahakan, dan mohonlah kepada Allah sebagian dari karunia-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segala sesuatu. (QS. 4:32)
Kaum laki-laki itu adalah pemimpin bagi kaum wanita, oleh karena Allah telah melebihkan sebagian mereka (laki-laki) atas sebagian yang lain (wanita), dan karena mereka (laki-laki) telah menafkahkan sebagian dari harta mereka. Sebab itu maka Wanita yang saleh, ialah yang ta'at kepada Allah lagi memelihara diri  ketika suaminya tidak ada, oleh karena Allah telah memelihara (mereka) . Wanita-wanita yang kamu khawatirkan nusyuznya , maka nasehatilah mereka dan pukullah mereka. Kemudian jika mereka menta'atimu, maka janganlah kamu mencari-cari jalan untuk menyusahkannya . Sesungguhnya Allah Maha Tinggi lagi Maha Besar. (QS. 4:34)

  1. Dan jika kamu khawatirkan ada persengketaan antara keduanya, maka kirimlah seorang hakam(wakil)  dari keluarga laki-laki dan seorang hakam(wakil) dari keluarga perempuan. Jika kedua orang hakam itu bermaksud mengadakan perbaikan, niscaya Allah memberi taufik kepada suami-isteri itu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal. (QS. 4:35)
  Hahai orang-orang yang beriman, jadilah kamu orang yang benar-benar penegak keadilan, menjadi saksi karena Allah biarpun terhadap dirimu sendiri atau ibu bapak dan kaum kerabatmu. Jika ia kaya  ataupun miskin, maka Allah lebih tahu kemaslahatan. Maka janganlah kamu mengikuti hawa nafsu karena ingin menyimpang dari kebenaran. Dan jika kamu memutar balikkan (kata-kata) atau enggan menjadi saksi, maka sesungguhnya Allah adalah Maha Mengetahui segala apa yang kamu kerjakan. (QS. 4:135)

Maksudnya :
bukan merujuk kepada loyar2  buruk  syrie  yang hanya mengidamkan wang haram hasil saman menyaman serta  mengambil upah menangguk di air yang keruh kerana merekalah syaiton bertopingkan  manusia yang sentiasa kebulur,miskin lagi papa kedana yang sentiasa  mencari-cari jalan bagi mencerai beraikan hubungan kekeluargaan . Mereka itulah orang-orang yang sesat lagi menyesatkan.

“Khadijah sampai habis licin harta bendanya dan aisyah sampai pecah-pecah tangannya kerana mengisar gandum” apa beza mereka isteri-isteri nabi dengan kamu, mereka juga keturunan manusia biasa seperti kamu, Mereka tidak pernahpun  mendesak sampai perlu tertubuhnya pelbagai persatuan dan pertubuhan songsang seperti sekarang.

Tidak perlu mereka menunjuk pandai dengan topi buku bertingkat-tingkat  dan baju kelawar berlapis-lapis dengan pelbagai university dan pelbagai gelaran proffesir dan Doktor sampah tapi bodoh dan bangngangnya sekapal.
Adakah kamu standing mereka yang hafazan dan  dan menjadi perawi hadis seperti isteri-isteri Rasulullah.

YA KERANA KAMU ORANG-ORANG YANG CUAI MENGHAYATI ISI AL-QURAN DAN SUNAH RASUL dengan sebenar-benarnya.

Jadi rajin-rajinlah menghayati isi kandungan Al-Quran dengan  senenar-benarnya dan ikhlas Biar tidak kekal bodoh selautan  sampai kelubang kubur.
SATU LAGI TOLONG KELUARKAN GOLONGAN PEREMPUAN DARI MANA-MANA BADAN PENGHAKIMAN SYRIE KERANA MEREKA SERING DIHINGGAPI KOTOR DAN TIDAK LAYAK UNTUK MEMBUAT SEBARANG KEPUTUSAN PENGHAKIMAN APATAH LAGI MEREKA DILANTIK ATAS NAMA PERTUBUHAN WANITA “UMNO” BANG NGANG YANG KOTOR.
“  Mereka itu adalah orang-orang( fasik ) yang Allah mengetahui apa yang ada di dalam hati mereka. Karena itu berpalinglah ( meninggalkan ) kamu dari mereka, dan berilah mereka pelajaran, dan katakanlah kepada mereka perkataan yang berbekas pada jiwa mereka. (QS. 4:63)”

  Sesungguhnya orang-orang yang beriman kemudian kafir, kemudian beriman (pula), kemudian kafir lagi, kemudian bertambah kekafirannya , maka sekali-kali Allah tidak akan memberi ampunan kepada mereka, dan tidak (pula) menunjuki mereka kepada jalan yanglurus. (QS. 4:137)
  Dan sungguh Allah telah menurunkan kepada kamu di dalam Al-Qur'an bahwa apabila kamu mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang (yang ingkar), maka janganlah kamu duduk beserta mereka, sehingga mereka memasuki pembicaraan yang lain. Karena sesungguhnya (kalau kamu berbuat demikian), tentulah kamu serupa dengan mereka. Sesungguhnya Allah akan mengumpulkan orang-orang munafik dan orang-orang kafir di dalam jahannam, (QS. 4:140)

  Sesungguhnya orang-orang munafik itu menipu Allah, dan Allah akan membalas tipuan mereka . Dan apabila mereka berdiri untuk shalat mereka berdiri dengan malas. Mereka bermaksud riya  (dengan shalat) di hadapan manusia. Dan tidaklah mereka menyebut nama Allah kecuali sedikit sekali. (QS. 4:142)

  Sesungguhnya orang-orang munafik itu (ditempatkan) pada tingkatan yang paling bawah dari neraka. Dan kamu sekali-kali tidak akan mendapat seorang penolongpun bagi mereka. (QS. 4:145)

  Allah tidak menyukai ucapan buruk , (yang diucapkan) dengan terus terang kecuali oleh orang yang dianiaya . Allah adalah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. (QS. 4:148)

Siapakah Golongan yang kafir itu ?

Sesungguhnya orang-orang yang ingkar kepada Allah dan rasul-rasul-Nya, dan bermaksud memperbedakan  antara (keimanan kepada) Allah dan rasul-rasul-Nya, dengan mengatakan: "Kami beriman kepada yang sebagian dan mengingkari  terhadap sebagian (yang lain)", serta bermaksud (dengan perkataan itu) mengambil jalan (tengah) di antara yang demikian (iman atau kafir), (QS. 4:150). merekalah orang-orang  kafir yang sebenarnya. Kami telah menyediakan untuk orang-orang yang kafir itu siksaan yang menghinakan. (QS. 4:151)

Maksudnya :
Orang-orang perempuan dan lelaki yang menduga-duga mereka ISLAM dan BERIMAN tetapi masih tetap mendedahkan aurat serta tidak beriman dan mengamalkan apa yang dilarang dan apa yang ditegah dari syariat Allah dan Sunnah rasulnya. Mereka itulah orang-orang  kafir yang sebenarnya.

“ Orang-orang yang fasik itulah orang-orang Munafik “  iaitu mereka yang ingkar serta bermain-main dan mempermudah-mudahkan apa yang telah Allah dan sunnah Rasulnya disyariatkan walaupun dengan satu ayat.
Menutup aurat telah disyariatkan dan diwajibkan bagi setiap muslim yang bertakwa sama wajib ketika mereka mendirikan solat
(58) “Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu
serta perempuan-perempuan yang beriman,
supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya
(semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka 
dikenal (sebagai perempuan yang bertakwa)
maka dengan itu mereka tidak diganggu dan

(ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.  "


Perbandingan Islam Made In Malaysia Vs Barat

SIAPAKAH DIANTARA MEREKA INI YANG BENAR-BENAR FAHAM KONSEP IMAN ISLAM DAN TAKWA


DAN INIKAH PERANGAI SEORANG PEMIMPIN MUSLIM 

YANG DICARI ???
    
PEMIMPIN YANG BAIK IALAH PEMIMPIN YANG DAPAT 

MEMBERI CONTOH TERBAIK KEPADA PENYOKONGNYA.

JIKA TIDAK SILA BERUNDUR..


Ini ke budaya islam made in Malaysia

 Sedangkan Beliaulah Yang Akan Memikul dan dipertanggungjawabkan

 di mahsyarkan kelak atas budaya yang songsang ini 

YouTube Video


ADAKAH INI ISLAM MADE IN BLANDA

YouTube Video


INI PULA ISLAM MADE IN AMERIKA

YouTube Video


YouTube Video


ISLAM MADE IN AUSTRALIA

YouTube Video


Tidak Islam itu bukan milik mana-mana negara Ianya kepunyaan kerajaan Langit Dan Bumi


YouTube Video


Maka adakah manusia itu patut memilih jalan yang lain dan bersikap Besar dan Keras Kepala hanya menjadi seorang islam yang hanya menduga-duga mengikut akal tanpa berlandaskan Al-Quran dan Sunnah Rasulullah ???


YouTube Video

Sepatutnya Jenama Negara Islam Malaysia ini yang dicanang serata dunia merasa malu dengan mereka, Apakan daya mereka islam keturunan cap ayam sememangnya tidak tahu malu, Lebih barat daripada barat itu sendiri.

YouTube Video    HITLER VS MUSLIM

Sekiranya hitler masih hidup dan dapat mengulangi sejarah lampau serta menerima pesanan ulama dan tentera islam yang menyertainya pada ketika itu dengan baik, Pasti namanya sebaris dan harum semerbak seperti nama-nama panglima islam zaman lampau .

Malangnya Ketika Peristiwa HOLOCAUST tenteranya bertindak kejam dan tidak perikemanusiaan terhadap bangsa yahudi' Kerana Al-Quran telah menyatkan Bangsa yahudi itu terbahagi kepada beberapa golongan, 
Ada diantara mereka yang bertakwa dan ada diantara mereka yang berlaku zalim. 

mereka tidak sepatutnya membunuh membabi buta terutama Orang tua, Perempuan dan kanak-kanak, Lagipun pada ketika itu bangsa yahudi tidak memulakan serangan dan bersenjata, Mereka wajar ditangkap dan di penjarakan sahaja tanpa perlu penyeksaan yang panjang.

Kecuali jika mereka memulakan serangan. memang patut mereka diperangi.
Atas asbab ini nama HITLER tetap gah dan dikenali ramai tetapi bercampur baur dengan haruman pengap.

Yahudi dan islam( AR'Rad) kini tiada bezanya mereka sama sahaja nyawa kanak2, orang tua, perempuan semua jadi galang gantinya. Kezaliman seperti inilah yang dimurkai Allah. 
Yang lebih menjengkelkan islam sama islam berperang, Alahai Bangangnya Mereka. 

YouTube Video
0 ulasan:

Catat Ulasan

Neraka Di Telapak Kaki Ibu, Aduhai Apam 1 Malaysia 18sx

munafik, fasik, syirik dan hukumnya

Yusf al Qaradawi Fatwa Anda Menyesatkan

JAKIM OH JAKUN

JAKIM OH JAKUN
JAKIM OH JAKUN

Tuhan-tuhan Manusia Yang Wajib Diketahui

Halal Yang Diazab

Rujuk Talak Pembetulan

Bertengkar dengan pemimpin di neraka

Kemewahan Bukan Tanda Dimuliakan

Sumpahan Kera

Parlimen Kaldai

Mufti perasan wali rupanya kuali

Perkahwinan Dan lawyer yang diazab

Ulama Kepala Keras

Kehakiman Bodoh Mengundang Bencana

Hari wanita fasik

Doa Yang Diazab

Teknologi Berusia 400 juta tahun

Israel Menang Dua Kali Di Baitulmukkadis