Ahad, 13 Julai 2014

JAKIM MUALAF AL-ARQAM TERSUNGGKUR DI KAKI YAHUDISALAMMUN ALA MUHAMMADAN AB'DUHUWAAR..RASULULLAH..
SALAMMUN AL NUH HI FIL ALAMIN....
SALAMMUN ALA IBRAHIM WA ISMAIL..
SALAMMUN ALA MUSA WA HARUN...
SALAMMUN ALA ISA IBN' MARYAN....
SALAMUN ALA ILYASIN WA KHIDIR....
SALAMMUN AL JIBRIL.. WA MIKAIL..WA..IZRAIL WA...ISRAFIL...SYARAT DAN ADAB BERJIHADMUALAF  YAHUDI AL-ARQAM  LAYU DI TANGGA JAKIM

Maaf kali ni SUSUNAN bahasa parmukaan,tengh dan dasar longkang.. baik sikit dari kolam kumbahan. ( boleh mabuk dan meroyan bila membacanya )
Isu-Isu yang membengangkan lagi membangangkan : Mualaf, JAKIM YAHUDI, Kahwin cerai, Perundangan Tagot,  Najis Babi, Najis Perempuan, Loya Najis Syarie yang meloyakan, Al-Arqam , Tarekat dan Membena Masyarakat Berminda Super.  


MUALAF PERLU PERUNTUKAN LEBIH 3 JUTA, ITU BARU KELANTAN BELUM NEGARI-NEGERI LAIN.

BILA MELIHAT PAPARAN TENTANG MEREKA DENGAN PAKAIAN BERJUBAH DAN BERJILBAB  DI KACA TV BARU-BARU INI, IANYA  CUKUP MENDAMAIKAN JIWA, HATI MENJADI REDUP, AMAN, DAMAI TENANG, TENTERAM, HIBA, SAYU, MERINTIH DAN PELBAGAI RASA YANG BERTANDANG. DATANG SILIH BERGANTI BERSARANG BERTALI ARUS, MEMINTAL DAN BEROMBAK DALAM DADA.  MEREKA SAMA-SAMA MENJAMU HIDANGAN BERSAHUR, BERBUKA, BERSOLAT, BERMUZAKARAH DAN BERKONGSI PENGELAMAN SUKA DUKA KEHIDUP, SERTA KEAZAMAN MEREKA UNTUK MEMBENA HIDUP BARU DENGAN CAHAYA BARU,  AGAMA BARU AZAM DAN SEMANGGAT BARU , SEBAIK PAPARAN TAMAT TIBA-TIBA HATI DIHEMBUS BAHANG PANAS  UMPAMA BOM JANGKA YANG HAMPIR MELEDAK TUBUH MENGGELETAR DIREMBES PELUH DINGIN BAK MATAIR. AKHIRNYA MELEDAK JUGA DALAM PENULISAN INI ( RUGI PUASA DEN ).

SATU PERSATU WAJAH LESU, TIDAK BERMAYA DAN HAMPA MEREKA BERMAIN-MAIN DIMINDA, SEMAKIN DIPADAM DAN DIPENDAM MAKA SEMAKIN GALAK PULA KISAH-KISAH  MEREKA BERLEGAR-LEGAR SATU-PERSATU BERGENTAYANGAN MINTA DIZAHIRKAN.  KALAU HENDAK DINUKILKAN KISAH LENJUN DAN LUNYAI MEREKA TERLALU BANYAK, HANYA SEGELINTIR DARI MEREKA SAHAJA YANG BERJAYA MENEMPUH CABARAN, KALAU TERMASUK ISLAM KETURUNAN KUSS SEMANGGAT TAK TERKIRA RAMAINYA MEREKA YANG TELAH  TERSESAT BARAT,  IANYA TIDAK CUKUP RUANG UNTUK DICATATKAN DAN DIPAPARKAN, LAGIPUN BUAT HAPA ?

 HANYA MEMBUANG MASA LALU MENJADI HABUAN MATA UNTUK MENELANJANGI MEREKA TANPA MENDATANGKAN MUNAFAAT BAGI MEREKA YANG MEMBACA. TERUTAMANYA PEGAWAI-PEGAWAI DAN ULAMA-ULAMA JAKIM YANG BERLIDAH SESUMPAH ( NAMPAK GAH DAN HEBAT BILA BERBICARA, BERDEBAT BERCERAMAH DAN BERFATWA TENTANG HUKUM HAKAM DAN ILMU AGAMA DI KACA TV, MAJALAH, SURATKABAR,MEDIA SOSIAL. DAN SEBAGAINYA, TAPI MALANG LIDAH SESUMPAH MEREKA CUKUP TANGKAS BERPUTAR-PUTAR MENCIPTA BERMEGA TON ALASAN, LALU MEREKA AKAN MEMUAT NAIK SEGELINTIR INDIVIDU DARI MEREKA YANG BERJAYA DALAM SLOT RANCANGAN TV UNTUK MEMBOHONGI DAN MENGABURI MATA DAN MINDA  MASYARAKAT.


JAKIM, KAHWIN CERAI, USTAZAH, ULAMA, USTAZ, LOYAR SYARIE  YANG MELOYAKAN.

 KENAPA MENUDING JARI PADA JAKIM DAN JEMAAH MEREKA ???  KENAPA TAK SALAHKAN DIRI SENDIRI DAN MASYARAKAT  ATAU KEPIMPINAN ???

KERANA MEREKA ADALAH JABATAN AGAMA KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA.  MEREKALAH YANG DIBERI AMANAH DAN DIBERI KEPERCAYAAN OLEH KERAJAAN SERTA RAKYAT  UNTUK MENJADI MATA, TELINGA DAN KERAHAN TENAGA YANG DIPERTANGGUNGJAWABKAN UNTUK  MEMBELA NASIB KAUM MUSLIMIN, MUALAF  ATAU PALING TIDAK ORANG-ORANG ISLAM DALAM PELBAGAI BIDANG PENGURUSAN TERMASUK PERDAGANGAN  AGAR MEREKA MEMPUNYAI TEMPAT UNTUK MENYARA DIRI DENGAN PEMANTAUAN BERPUSAT  YANG SISTEMMETIK LAGI TERATUR  DAN BUKANNYA LEPAS TANGGAN. ORANG SOMBONG BODOH  DAN ANGKUH YANG MENGAKU GAGAG, BOLEH BERDIRI ATAS KAKI SENDIRI PUN MASIH KENA USUNG UNTUK DISUMBAT DALAM LIANG LAHAT, INIKAN PULA INSAN HIDUP YANG MEMPUNYAI PELBAGAI KELEBIHAN DAN KEKURANGAN, SEPATUTNYA IA DIJADIKAN ANUGERAH BERMUNAFAAT UNTUK SALING MELENGKAPI.  MALANGNYA  USTAZ-USTAZ, USTAZAH-USTAZAH DAN ULAMA-ULAMA MEREKA HANYA  BERLOMBA-LOMBA MEMENUHKAN TEMBOLOK DAN MENCARI GLAMOUR  DENGAN HASIL HARAM UNTUK DIMAKAN BERSAMA ISTERI, ANAK DAN KETURUNAN MEREKA.

TIDAK MALUKAH MEREKA BERMEGAH-MEGAH, MENAYANG-NAYANG KEMEWAHAN DARI HASIL HARAM MELALUI SISTEM DAN PERUNDANGAN TAGOT/SYAITON YANG SESAT INI. APA HATI ANDA SEMUA  DAH BUTA DAN MATI DARI MEMAHAMI AYAT-AYAT ALLAH. APA GUNA BELAJAR BERTAHUN-TAHUN DI DALAM DAN  LUAR NEGARA, KALAU SEMATA-MATA HANYA  NAK MENJADI ORANG BODOH IBNI BAHALOL, MENGEJAR TAITEL DAN GELARAN PELIK-PELIK, TAIK AYAM TAIK ITIK..   TETAPI MASIH JAKUN DENGAN SISTEM YAHUDI  DAN GELARAN SEBODOH INI.

NABI SENDIRI MALU APABILA PARA SAHABATNYA BERLEBIH-LEBIHAN MENYANJUNG BAGINDA SEBAGAI  RASULULLAH SEDANGKAN ALLAH SENDIRI MAHA TAHU YANG BELIAU SEBENAR-BENAR RASULNYA, APA KATA BAGINDA PADA PARA SAHABATNYA  “ CUKUPLAH DENGAN GELARAN  NABI SAHAJA  “

INI KITA PULAK YANG BERLEBIH-LEBIHAN  DAN JAKUN DENGAN PELBAGAI  GELARAN SEHINGGA KALAU TIDAK DISEBUTKAN GELARAN PADA AWAL NAMA,  OPOCOT…!  OMAK OII…!.  WARNA KULIT TERUS BERTUKAR WARNA  JADI ULAR OROK-OROK…. ( kalau dipatuk waduhh… pak… konyol..  trus…)  ERR… JADI SUMPAH-SUMPAH JER ACI   YE..  ,  WARNA PELANGI TU…CANTIK..  MERAYAP PUN  MANJA JE ….burrr….

TAHUKAH KAMU HATI YAHUDI ITU APA ?  IAITU MEREKA YANG MENJAKUNKAN DIRINYA DENGAN PELBAGAI  GELARAN,  JAKUNKAN GLAMOUR, JAKUNKAN PANGKAT, JAKUN  MINTA DISANJUNG-SANJUNG ( SEBAB BERTUHANKAN NAFSU DALAM  DIRI ), JAKUN MINTA DIPUJA-PUJI ( MACAM DRAMA “ PELAMIN  KUBURUANKU BERSEPAI” labu…ado ko tajuk tu.. ontah le bluncas  aku pun tk tw..), JAKUN MINTA DIHORMATI TAPI EXSYEN UNTUK MENGHORMATI ORANG LAIN, JAKUN DENGAN KEMEWAHAN DAN HARTABENDA,  JAKUN TAK KIRA TEMPAT DAN BERTEMPAT TERLOMPAT-LOMPAT MENGALAHKAN KERA/UNGKA BILA BERPISTA,  JAKUN BERLOMBA-LOMBA DAN MENUNJUK-NUNJUK KEBODOHAN DIRINYA DALAM SELFI, JAKUN MACAM JAKIM DAN SEKUTUNYA YANG GILA BERFATWA MENGIKUT KEPALA HOTAK DAN NAFSU SENDIRI, JAKUN BERGOSSIP, FITNAH, BATUAPI TANPA HAK YANG BENAR DAN PELBAGAI LAGI KEJAKUNAN, TERKECUALI ORANG-ORANG JAKUN (mereka dapat taitel tu pun dari spisis orang  jakun ) 


IDENTITI

 SEBAB ITU APABILA  PENYAKIT HATI YAHUDI TELAH SEBATI LALU MERESAP, BERSARANG,  MEREBAK, BERJANGKIT, BERKUDIS, BERNANAH, LALU MEMUNTAHKAN LAHAR  HANYIR DAN LENDIR YANG TIDAK TERPERI BUSUK, AKHIRNYA  TIDAK DAPAT DITUTUP LAGI, WALAU DISIMBAH SELAUTAN KASTURI.  

BANGSANYA INI  JADI PUNAH RANAH, PEMAHAMAN YANG LINTANG PUKANG, MINDA BERCELARU, MINDA DAN IDEOLOGI YANG ROSAK, TIDAK KENAL ASAL USUL, , GENATIK DAN KETURUNAN, CELARU D.N.A. NYA , TIDAK MENGENAL MANA YANG HALAL MANA YANG HARAM, TIDAK MENGENAL MANA YANG HAK MANA YANG BATIL, CELARU DENGAN PELBAGAI  PERNIKAHAN YANG SUBAHA LAGI HARAM KERANA SANGKING RAMAINYA GOLONGAN YANG  KAWIN CERAI-KAWIN CERAI DAN BERSILIH GANTI PASANGAN  SEHINGGA TIDAK TERBENDUNG.

KETURUNAN YANG KELIRU MANA SATU IBUNYA, BAPANYA,  ADIK BERADIK TIRI SEIBU DAN SEBAPANYA , ADIK BERADIK LAIN IBU DAN LAIN BAPA, MAKCIK-MAKCIK TIRI  SEBELAH BAPA TIRI  DAN IBU TIRI, BAPAK SEDARA TIRI SEBELAH NENEK DAN TOK WAN TIRI, NENEK DAN TOK-TOK WAN  TIRI SEBELAH ADIK BERADIK TIRI , ADIK BERADIK SEBELAH AYAH DAN IBU TIRINYA, CUCU-CUCU TIRI DARI MENANTU MAK DAN BESAN DARI ATOK DAN ANAK EMAK TIRI, TERMASUKLAH TANSERI-TANSERI, PUAN SERI-PUAN SERI,  MENTERI-MENTERI  DAN SEBAGAINYA ANDA SUSUN LAH  SENDIRI ASALKAN HUJUNGNYA ADA TIRI.  PUF…BENGONG...


HIKMAH PERKAHWINAN RASULULLAH YANG ALLAH AJARKAN PADA KITA

DARI SEMBILAN ISTERI ( MENURUT SAHIH BOHARI ) DAN SEBELAS ATAU LEBIH DARI JALAN YANG LAIN,  BAGINDA HANYA MENGAHWINI  SEORANG ANAK DARA,  SEORANG JANDA YANG DICERAI HIDUP BERNAMA  ZULAIKAH ISTERI KEPADA ANAK ANGKAT BAGINDA YANG   BERNAMA ZAID ,  KERANA ALLAH HENDAK MELENGKAPI SYARIATNYA MENGHALALKAN PERKAHWINAN DENGAN ISTERI ANAK  ANGKAT ( BUKAN ANAK TIRI TAHU )SELEPAS PERKAHWINAN INI BAGINDA DIHARAMKAN BERKAHWIN LAIN, DAN YANG LAIN-LAINNYA BAGINDA BERNIKAH DENGAN JANDA YANG KEMATIAN SUAMI.  SELEPAS BAGINDA WAFAT, KESEMUA ISTERI-ISTERI BAGINDA TELAH  DIHARAMKAN OLEH ALLAH UNTUK  BERKAHWIN LAIN .
ANDA TAHU KENAPA ?

KERANA  ALLAH SANGAT MURKA KEPADA ORANG-ORANG YANG SUKA BERCERAI BERAI,  SETIAP KALI BERLAKUNYA PERCERAIAN PASTI  ARASNYA AKAN BERGEGGAR DAN HAMPIR PECAH LANGIT DAN BUMI KERANANYA.  BETAPA ALLAH MENAHAN AMARAHNYA DAN KEMURKAANNYA  YANG DISEMBUNYIKAN .KALAULAH BUKAN KETETAPAN MASA YANG TELAH DITENTUKANNYA PASTI BUMI INI AKAN HANCUR SEHANCURNYA. 

OLEH SEBAB ITU KETIKA RASULULLAH DAN  PARA SAHABAT BINGUNG DENGAN PERANGAI ISTERI-ISTERI BAGINDA, MALAH  ADA DIANTARA PARA SAHABATNYA YANG MENYARANKAN AGAR MEREKA DICERAIKAN. TETAPI BAGINDA ENGGAN DAN  MASIH TETAP MEMPERTAHANKANNYA, KERANA BAGINDA TAHU  KEMURKAAN ALLAH LEBIH BESAR DARI MUNAFAATNYA.

SEHINGGALAH ALLAH MENURUNKAN DUA SURAH KHUSUS DALAM AL-QURAN YANG MENGANCAM  AZAB KEPADA ISTERI-ISTERI BAGINDA ( SILA HAYATI AL-QURAN JANGAN JADIKAN AL-QURAN SEBAGAI TANGKAL DAN RUMAH SEPI SEPERTI KUBURAN.)

ADAKAH PEMIMPIN TERAGUNG YANG MULIA  INI KAYA RAYA……. TIDAKK..!!! KEBANYAKAN MEREKA HANYA MEMPUNYAI SEHELAI BAJU SAHAJA UNTUK DIPAKAI, ITULAH YANG DIBUAT SOLAT, ITULH YANG DIBUAT BEKERJA DAN SEBAGAINYA. SEHINGGA SUJUDNYA BAGINDA TAMPAK AKAN KETIAKNYA YANG SANGGAT PUTIH.

KENAPA ALLAH SANGAT BENCI PERCERAIAN ATAU BERCERAI BERAI, KERANA IA AKAN MELAHIRKAN JENERASI UMMAT KEMUDIAN YANG LEMAH SELEMAH IMANNYA, LEMAH AKALNYA, LEMAH PENDIRIANNYA DAN LEMAH SEGALA-GALANYA.  PERHATIKANLAH SEKELILING ANDA KINI. BAGAIMANA GENERASI LEMAH  YANG DIWARISI DARI SISTEM BAHLOL INI  DAPAT MENGURUS PENTADBIRAN NEGARA  DI DENGAN BERKESAN DIKEMUDIAN HARI ?


BODOH
TETAPI ANDA BERASA BANGGA MELALUI SISTEM PERUNDANGAN YAHUDI  DI BAWAH KELOLAAN JAKIM YANG BAHALOL LAGI BODOH DAN TOLOL  INI. LALU MENGHALALKAN SEGALANYA,  MENJADIKAN PERCERAIAN SEBAGAI SATU  PERMAINAN DAN ALAT  PERDAGANGAN YANG SANGGAT  MENGUNTUNGKAN BUKAN ??

SEBAB ITU BILA JAKIM DAN SEKUTUNYA  DITADBIR OLEH GOLONGAN ORANG-ORANG YANG  BODOH, LEMAH AKAL KERANA MEREKA DARI KETURUNAN YANG SERUPA, BEBAL LAGI BAHALOL LAGI DUNGGU  INI, MAKA RAMAILAH BANGSANYA YANG BERNIKAH TAPI BERZINA, PERNIKAHAN HARAM, PERNIKAHAN SUBAHA, PERNIKAHAN NAJIS YAHUDI, BAIK BANGSA INI DINOBATKAN TERUS SEBAGAI PENGANUT AGAMA SIYAH ATAU TERUS  TERANGAN MENGAKUI, BAHAWA KAMI  BERAGAMA YAHUDI BERBANGSA MALAYSIA ATAU MELAYU, SEBAB KAMI ADALAH GOLONGAN DAN BANGSA  YANG MELAKSANAKAN. MENGAMALKAN DAN MENDUKUNG TANPA BERBELAH BAHAGI PERUNDANGAN YAHUDI.  ATAU BOLEH JOIN  TERUS DALAM PESTA LENDIR  SISTER IN ISLAM BERGELUMANG TERUS DENGAN LENDIR-LENDIR MEREKA, BIAR AZAB YANG DINANTIKAN TURUN DENGAN SEGERA.KERANA BERBANGGA DAN SOMBONG MENGAMALKAN SISTEM MEREKA.


TABUNG PALASTEN  


ISRAEL MENAWAN BAITULLAH 2 KALI
MANA MUNGKIN ORANG-ORANG YANG BERTOPINGKAN  YAHUDI ATAS NAMA JAKIM INI BOLEH  DIAMANAHKAN TURUN KEMERATA MASJID MEMUNGGUT DERMA DAN DANA UNTUK MEMBANTU UMMAT PALESTIN SEDANGKAN MEREKA ADALAH SEKUTU TEGAR YAHUDI, HALLOW PLASTIN YU SUDAH KENA LA… LU SUDAH WRONG WEY YU LARI DARI  MULUT KUCING HUTAN LALU YOU TERJUN LADANG SINGA… SEBAB ITU LU PUNYA MANTEL PUN SAMA TERKEHEL DAN KELIRU SERUPA INI BANGSA JAKIM/JAKUN  JUGAK. ( APA KATA  P.RAMLEE DALAM CERITA SABARUDDIN TUKANG KASUT KETIKA BELIAU DAN BAPA MERTUANYA DICAMPAK OLEH JIN  KETENGAH HUTAN … “ KATUN TIPU KATUN… KAH,KAH,KAH… KATUN TIPU KATUN… KAH-KAH-KAH….” KATUN TIPU KATUN… KAH.KAH.KAH……..  )

HALLOW  YOU.. YO.. YO…  BRADER..  SORRY WA TAK  BAGI SALAM  ..  BRADER JAKIM YOU TAK USAH AUTA DAN  BERLAKUN YANG YOU TU ISLAMIK SANGGAT OKEY, SELAGI YOU TAK KELUARKAN  SISTEM PENTADBIRAN DAN PERUNDANGAN  SERTA SYEH-SYEH DAN ULAMA-ULAMA BERHATI DAN BERFAHAMAN  YAHUDI DARI YOU PUNYA BANGUNAN DAN BADAN ILMIAH SYARIAH, PENGURUSAN  PENTADBIRAN HALAL SYARIAH, PENGURUSAN IDEOLOGI SYARIAH, PENGURUSAN  PENASIHAT, PENGURUSAN  JURURUNDING, PENGURUSAN  PERUNDANGAN SYARIAH, PENGURUSAN  PERDAGANGAN SYARIAH, PENGURUSAN MOTIVASI SYARIAH DAN SEBAGAINYA. LU PADA PANDANGAN GUA LU TETAP NAJIS LAGI  KAFIR.

 KEWAJIPAN WA MENGINGATKAN DENGAN TERANG DAN JELAS , KEWAJIPAN LU KEMBALI SEMULA KEPADA AL-QURAN DENGAN BERSUNGGUH-SUNGGUH JANGAN BANYAK SANGAT BACA KITAB YAHUDI, WA TENGOK LU PUNYA IDEOLOGI SANGGAT KELIRU, DAN TOLONG HANCURKAN SEMUA SISTEM YANG TELAH YOU BENA SELAMA INI, JANGAN MEMBOHONGI DAN MENYESATKAN, SERTA MENGHANCURKAN  BANGSA YOU SENDIRI SECARA HALUS, BANGSA YOU INI  MASIH LEMAH DAN CUAI DALAM MENGHAYATI AL-QURAN DENGAN BENAR DAN MEREKA KINI SEDANG MENUJU KEHANCURAN.   

TIDAK MALUKAH KAMU MENGGUNAKAN WANG ZAKAT UNTUK MELANCONG KELUAR NEGARA BERSAMA KAUM KERABAT DAN KERONI,  LALU  DENGAN BANGGA MEMAPARKAN DIRINYA SENDIRI  DALAM PELBAGAI SLOT DI SKRIN  TV.  TANDA  KEPERIHATINAN YANG AMAT SANGGAT.. LAH KONONNYA TU… ,  TAPI DALAM MASA YANG SAMA,  MASIH  RAMAI ORANG-ORANG ISLAM KETURUNAN  DAN MUALAF  MASIH TERCUNGAP-CUNGGAP, TERKAPAI-KAPAI, TERKAIS-KAIS, TERHOYONG HAYANG BAGAI DITIMPA GEMPA, KELEMASAN, KEKERINGAN,  COMPANG-CAMPING, YANG ROSAK AKIDAHNYA  DAN SEBAGAINYA  TANPA PEMBELAAN. ( BILA KISAH AIB MEREKA  MUNCUL DALAM  TV, BARU NAK SEBUK, SOK JANGAN LUPA PASANG RAWAI, SEBAB   BANYAK SPISIS IKAN TEMPEL PELBAGAI KALA BERMUNCULAN DIPERMUKAAN.TV. NAK TUMPANG GLAMOR jgn lupa sedia rawai tak tangkap rugi..)  

TIDAK BERMARUAHKAH MEREKA MEMAKAN HASIL GAJI YANG DISUMBANGKAN OLEH RAKYAT YANG PAPA KEDANA, YANG BELUM TENTU KAIS PAGI DAPAT MAKAN MALAM DAN KAIS MALAM BELUM TENTU DAPAT MAKAN SIANG, MELALUI PELBAGAI TEKS   BILL  DAN PELBAGAI  CUKAI YANG SABAN TAHUN MELAMBUNG TINGGI DAN MEMBEBANKAN,  SEMATA-MATA UNTUK MENYUAP KETEMBOLOK ISTERI DAN ANAK-ANAK  MEREKA.

TIDAK MALUKAH SABAN WAKTU BERUCAP DIKACA TV  DENGAN PELBAGAI HUJJAH YANG HEBAT-HEBAT, HUJAH YANG BERAPI-API DAN SEBAGAINYA  KHUSUSNYA SUKUSAKAT JAKIM, TAPI MALANG  BERIBU BINTANG  DILANGGIT MALAM, CAKAP TAK SERUPA BIKIN..( la.. suruh cakap kan mana ada bikin ). HEBAT PULA DENGAN  PELBAGAI AGENDA MANTOP, JITU, PADU, BERSEMANGAT,  BERKARISMA,  MOTI BASI YANG MENGUBANKAN BULU HIDUNG, BULU TELINGA BULU KETIAK  DAN APA-APA AJE..LE.. YG NAK BERUBAN,   TAPI DALAM WAKTU YANG SAMA TANGGAN DAN HATI  DIPENUHI  DENGAN NAJIS YANG BERLENDIR YANG HANYIR YANG MELEKAT YANG PAHIT …YANG..YANG..YANG … YANG..KU SERU NAMAMU DULU… YANG  TAK MALU KAU KATAKAN AKU….

 BEREHAT SEKEJAP KITA LAYAN LAGU YANG DULU KAU PANGGIL AKU SAYANG.TIDAKKAH TERASA KULIT DI  WAJAH HAMPIR LURUH KERANA SANGKING MALUNYA MENAHAN AIB ATAS PERBUATAN SENDIRI YANG TAK JUGA  SEDAR-SEDAR AKAN DIRINYA YANG SEMEMANGNYA PUTAR ALAM…. SEDANGKAN MEREKA TAHU ORANG YANG PALING DIBENCI ALLAH IALAH ORANG YANG HANYA PANDAI BERCAKAP MENYURUH ORANG LAIN BERBUAT KEBAJIKAN  TETAPI BADAN DAN DIRI SENDIRI TIDAK MELAKSANAKANNYA !!!  ( peduli hapa.. yang melarat kau bukan jakim )

TIDAK BERMORAL DAN SUDAH HILANGKAH MARUAH DIRI  SERTA MALU DI HADAPAN ALLAH, APABILA MEREKA BERJAYA MENERAPKAN DAN MEMBENAMKAN DALAM MINDA SETIAP KAUMNYA DAN DIRI SENDIRI, SEHINGGA KAUMNYA DAN DIRI MEREKA SENDIRI MENYANGKA-NYANGKA SISTEM DAN PERUNDANGAN YANG MEREKA BENA ADALAH YANG HAK DAN TERBAIK SEDANGKAN JELAS IANYA  BARCAMPUR ADUK ANTARA YANG HAK DENGAN YANG BATIL HARAM LAGI TERLAKNAT.  DOSA SENDIRI PUN  TIDAK TERPIKUL, BERANGAN-ANGAN PULA NAK  MEMIKUL DOSA ORANG LAIN YANG  TERPESONA DAN TERSESAT DENGAN KEFAHAMANNYA.

 SUDAH TERLALU BODOH KAH ATAU HATI SUDAH TERPATERI MATI LALU MENJADI BUTA DAN TULI, MANAKALA TELINGA, MATA DAN BICARA SUDAH MENJADI BUTA, PEKAK, TULI DAN BISU KERANA SANGKING BANYAKNYA MELAHAP  HASIL HARAM  SEHINGGA TIDAK MEMAHAMI DAN MENGERTI  AYAT-AYAT ALLAH DENGAN BENAR  . SEHINGGA  MENGATAKAN SETIAP MUSIBAH, AZAB,  BENCANA, KEZALIMAN DAN SEBAGAINYA YANG MENIMPA  KEATAS SETIAP DIRI   MANUSIA ATAS TANGAN MANUSIA  MERUPAKAN AZAB ATAU TAKDIR DARI ALLAH.   

 KALAULAH MEREKA MENJADIKAN AL-QURAN SEBAGAI PEGANGAN  TENTU MEREKA MALU AKAN HAL INI   ( KERANA MENJADIKAN ALLAH SEBAGAI PELAPIK UNTUK MENUTUP PEKUNG HANYIR  MEREKA, SEDANGKAN ITU BERLAKU ATAS KEZALIMAN DAN KEBODOHAN DIRI MEREKA SENDIRI YANG MEMGADA-ADAKAN SISTEM DAN PERUNDANGAN  MENGIKUT HAWA NAFSU DAN TAGOT/SYAITON BERHATI YAHUDI SELAIN DARI KETETAPAN ALLAH  ).


YAHUDIAN

TUNJUKAN PADA MASYARAKAT JIKA KAMU BENAR JAKIM ..!  SEDANGKAN KAMU ADALAH GOLONGAN YANG BERILMU DAN TAHU HUKUM HAKAM, HALAL DAN HARAM’ MENGETAHUI MANA SATU YANG HAK DAN YANG BATIL. KENAPA SETELAH MENGETAHUI BAHAWA HUKUM TAGOT ITU HARAM DIGUNAPAKAI,   KAMU SEMUA MENDIAMKAN DIRI LALU MENDUKUNG MALAH  MENATANGNYA BAGAIKAN MINYAK YANG PENUH..???

OHHH TAKUT MISKIN YE ?  TAKUT MENJADI PEMINTA SEDEKAH YE ?  TAKUT PAPA KEDANA ?  TAKUT HIDUP MELARAT DAN MEREMPAT ? TAKUT HIDUP TAK DISANJUNG MASYARAKAT ?  TAKUT KEHILANGAN PANGKAT ?  KEMEWAHAN ?  NAMA GLAMOUR ?  GELARAN DAN SEBAGAINYA ?  TAPI DALAM MASA YANG SAMA KAUMNYA YANG MEREMPAT DILUDAHI, DIKENCINGI,  DAN DIBERAK, UNTUK KEUNTUNGAN SEGERA.

 BAGAIMANA ULAMA-ULAMA, USTAZ-USTAZ, USTAZAH-USTAZAH YANG BERHATI YAHUDI INI DIBIARKAN MEMEGANG JAWATAN, BERKELIARAN DAN DIBENARKAN MEROMBAK PERUNDANGGAN SESAT SYRIE INI SESUKA HATI. BERAPA RAMAI MUALAF DAN KETURUNAN MELAYU ISLAM TELAH ROSAK DAN HANCUR KERANANYA. ROSAK DAN KELIRU AKIDAH DAN PEMAHAMAN KEPADA ISLAM YANG  SEBENAR, MUSTAHIL JIKA KAMU TIDAK MENGERTI. MALAH  GOLONGAN KAMU CUKUP BERBANGGA, SOMBONG DAN ANGKUH BETERUSAN  MENGAGUNG-AGUNGKAN SISTEM YANG JELAS NYATA KESESATAN, KEMUNAFIKAN, KEMUSRIKAN, KEZALIMAN DAN KEKAFIRAN INI  ??? SUKA DAN BANGGA  YE MENJADI KAFIR SESUDAH BERIMAN..?


HARAPAN KAIN KAPAN

 HARAPAN MEREKA ( MUALAF) DI DUNIA BARU DAN CAHAYA BARU AKAN MEMUNGKINKAN MEREKA MEMBENA KEHIDUPAN YANG JAUH LEBIH MULIA, LEBIH BAIK DAN LEBIH CEMERLANG DI SAMPING SAUDARA-SAUDARA SEAGAMANYA YANG TELAH LAMA ISLAM. MENGHARAPKAN KEHIDUPAN MEREKA TERUS TERBELA DAN ADA TEMPAT UNTUK MEREKA MENYANDARKAN HARAPAN,  MALANGNYA DI DUNIA REALITI  INI YANG ADA  HANYA KILAUAN SABIT YANG SEDIA MENANTI UNTUK MELIBAS DAN MENCANTAS, BATANG-BATANG LEHER MEREKA TANPA BERSISA. HARAPA YANG DISULAMI  CITA-CITA DAN ANGAN-ANGAN  MEREKA HANYA AKAN  TINGGAL HARAPAN DAN KENANGAN.KERANA APA ? KERANA SISTEM DAN IDEOLOGI YANG DIBENA HANYA MENJARAKKAN DAN MANUSIA TERPAKSA BERSAING, AKHIRNYA TIDAK SALING MENGHORMATI DAN BERKASIH SAYANG.

INI BERMAKNA ANDA TELAH  GAGAL DALAM MEMAHAMI KONSEP DAKWAH SEBENAR DAN GAGAL UNTUK DISERAPKAN DALAM MINDA MEREKA LALU  MENJADI DARAH DAGING MASYARAKAT,  BERDAKWAH BUKAN SEKADAR BERUCAP ATAU BERCERAMAH SAHAJA, KONSEP DAKWAH DALAM ISLAM ITU LUAS, MENCAKUPI PELBAGAI BIDANG TERMASUKLAH PERDAGANGAN, FIZIK, HIBURAN, PENDIDIKAN, CARA HIDUP DAN BERMASYARAKAT, BERJIHAD, SAINS, BERTEKNOLOGI, PERUBATAN,  KEBUDAYAAN, DAN PELBAGAI LAGI  YANG TIDAK TERJANGKAU DEK AKAL KECUALI DENGAN AKAL YANG BERPANDUKAN  AL-QURAN DAN SUNNAH RASUL. SEHINGGA BANGSA INI  BERJAYA MENEROKAI JALAN-JALAN DI LANGGIT SEPERTI YANG ALLAH NYATAKAN .

MUNAFAATKANLAH KESEMUANYA  DALAM  MEMBANGUNKAN MASYARAKAT INI DAN DALAM DIRI ANDA SENDIRI  DALAM ERTIKATA TAKWA SEBENAR IAINI SALING, EHSAN / KEBAJIKAN / BERMUNAFAAT / BERKASIH SAYANG / HORMAT MENGHORMATI / LENGKAP MELENGKAPI BUKAN BERSAING DAN MENEKAN ANTARA GOLONGAN DENGAN GOLONGAN YANG LAIN.

SEDANGKAN ANDA BERKUASA DAN ANDA  MAMPU UNTUK MELAKSANAKANNYA DENGAN KUASA YANG ANDA MILIKI SEKARANG, ANDA MAMPU DAN BEBAS UNTUK MENGGUNAKAN KEDUDUKAN ,  DANA DAN  ESET  SEDIAADA UNTUK DIMUNAFAATKAN DALAM PELBAGAI-BAGAI JALAN HEBAT UNTUK MEMBELAH DUNIA.  DIMANA SEBELUM INI PUN  ANDA DENGAN ANGKOH, SOMBONG, BIADAP, KURANG AJAR, KUKU BESI, ZALIM  DAN KETERLALUAN MELEBIHI SYAITON YANG TELAH BERJAYA MEMBENAMKAN DAN MENGUBURKAN  SATU EMPAYA EKONOMI YANG HAMPIR MENGEGARKAN DUNIA PADA SATU KETIKA DULU. ( pi mampos dengan hang la.. hang nk kebuluq peduli apa aku…  asal jakim tak merempat.. takda kena mengena..pun.. )


AL-ARQAM DAN KONSEP DAKWAH MEREKA YANG SEPATUTNYA DICONTOHI

BILA KITA BERCERITA TENTANG AL-ARQAM, ESOK ATAU LUSA MEREKA AKAN TERBITKAN DI TV DAN AKHBAR, LALU MENGATAKAN ADA USAHA-USAHA DARI PIHAK TERTENTU  UNTUK MENGHIDUPKAN KEMBALI BADAN ITU.

 BAGAIMANA BEGITU BODOH,BAHLOL, BANGANG DAN SINGKATNYA PEMIKIRAN MEREKA INI. BAGAIMANA ORANG-ORANG YANG MANTELNYA  BLOCK LAGI MUNAFIK LAGI BEBAL SEBEGINI BOLEH DILANTIK  DAN SEBUK PULA  BEREBUT DALAM PELBAGAI  JAWATAN DALAM JABATAN LALU GILA MENCARI GLAMOUR ? KALAU BEGINILAH SINGKATNYA PEMAHAMAN DAN  PEMIKIRAN MEREKA. MUSTAHIL MEREKA MAMPU UNTUK MELAHIRKAN RAMAI PEDAGANG-PEDAGANG ISLAM. MALAH MUSTAHIL ISLAM INI DAPAT MENERAJUI DAN MENGENGGAM DUNIA.. (  OH YA… MANA ADA HATI YAHUDI, PERANGAI YAHUDI, MINDA YAHUDI YANG SENANG BILA ISLAM MEMBANGUN, SEDANGKAN JAKIM ITU SENDIRI PUN YAHUDI KAN… )

APA YANG KITA PERLUKAN IALAH BELAJAR DARI SISTEM MEREKA, BAGAIMANA MEREKA BOLEH MENGHAMBAT MINDA MASYARAKAT, MINDA PEDAGANG MEREKA, MINDA KREATIF MEREKA, MINDA MUJAHIDNYA, SEHINGGA MENJADI BEGITU TEKUN DAN BEKERJA KERAS LAGI BERDISPLIN, JUJUR DAN AMANAH PADA TANGGUNGJAWAB YANG DIBERIKAN, SENTIASA MENDAHULUI SYARIAAT SETIAP KALI MEREKA KELUAR BERDAGANG DAN SEBAGAINYA,  SERTA MENJADIKAN GOLONGAN INI BEGITU PANTAS MENJANA EKONOMI DAN PENJENAMAAN DALAM PELBAGAI BIDANG DALAM WAKTU YANG SINGKAT. DI DALAM MAHUPUN DILUAR NEGARA,  SEHINGGA DIGERUNI KEPIMPINAN TERTINGGI PADA WAKTU ITU SERTA PESAING PEDAGANG DARI YANG SELAIN ISLAM.SEHINGGA MEREKA DIHARAMKAN DAN REZEKI MEREKA DISEKAT DENGAN PELBAGAI BENTUK SEKATAN KUKU BESI KERANA DENGKI, IRI HATI, HASAD DENGKI, CEMBURU,  TIDAK BOLEH MENERIMA YANG DIRINYA TIDAK SEHEBAT AL-ARQAM DALAM SISTEM PENTADBIRAN DIRI SENDIRI YANG  KORUP. LALU MEREKA DIFITNAH DAN DIJADIKAN MANGSANYA.

MANA YANG TAK BETUL DARI IDEOLOGI MEREKA  KITA BUANG, YANG KITA MAHUKAN SISTEM MEREKA BUKANNYA IDEOLOGI MEREKA .  ( PAHAM TAK NI.. KALAU TAK FAHAM JUGAK  MEMANG SAH BODOH JAKIM NI , SEBAB ITU APABILA ORANG BODOH DISURUH MENTADBIR HANCUR SEMUANYA .)


MEMANTAT DENGAN LOTONG MINDA JAHILIYAH

JAKIM BUKANKAH ANDA ,  TAHU BAHAWA  SISTEM YANG DIPEGANG DAN DIPERKENALKAN  KINI MEMBATALKAN SYAHADAH MALAH MERUGIKAN DAN MENJAHANAMKAN  UMMAH, MALAHAN  KAFIR PULA ,TETAPI ITULAH YANG KAMU BANGGAKAN DAN KAMU AGUNG-AGUNGKAN, DICANANG KESANA KEMARI, DI WAR-WARKAN DAN DIPERBESAR-BESARKAN AKHIRNYA GOLONGAN MUALAF DAN UMMAT ISLAM ITU HANCUR DAN KUCAR KACIR  ( RUJUK PADA PERCERAIAN KINI AKIBAT SISTEM BODOH LAGI JAHILIYAH YAHUDI  YANG KAMU PERKENALKAN INI) .

KALAU KITA DAH TAHU YANG DIRI KITA SEMEMANGNYA  TIDAK BERKEMAMPUAN, BEROTAK UDANG, KURANG CERDIK WALAU BELAJAR  DIAWAN TINGGI, SETELAH  KUASA BERADA DALAM GENGGAMAN SILALAH BERAMBUS, KOSONGKAN BANGKU, BAGI KEPADA MEREKA YANG MAMPU UNTUK MELAKSANAKANNYA. SEBELUM BANGSA INI TERUS MUNDUR KETINGGALAN.

JANGAN  ASYIK DUDUK BERSANTAI DAN BERBORAK KOSONG, BERGOSSIP LIAR, MELAYAR PRONO DI ENTERNET, BERKASIH SAYANG LENDIR DAN BERGURAU SENDA HANYIR  DALAM MEDIA SOSIAL  DAN  DALAM PEJABAT, MENGHARAPKAN ORANG BUAT ADUAN ITUPUN SELALU LESAP, KEMUDIAN PENGADU DAN PEMOHON DIPERBODOH-BODOHKAN DENGAN PELBAGAI ALASAN KOPRAT OPSS….KEPARAT UNTUK MELENGAH-LENGAHKAN MEREKA DENGAN BERTAN-TAN ALASAN, KONON  PERMOHONAN ANDA SEDANG DIPEROSES WALAUPUN DAH BERBELAS TAHUN DIPEROSESNYA.  LALU MEREKA JANTAN DAN BETINA INI  MENGUSAP-NGUSAP DAN  MENEPUK-NEPUK  PERUT DAN TEMBOLOK MEREKA YANG TAK PERNAH KENYANG MENYUMBAT HASIL HARAM DAN GAJI BUTA YANG DISUMBANGKAN OLEH RAKYAT MISKIN LAGI PAPA KEDANA INI.

SEPATUTNTA ORANG-ORANG  YANG SEPERTI KAMU YANG MEMPUNYAI JABATAN YANG GAH, KUSYEN EMPUK DAN BILIK PENGHAWA DINGGIN YANG GAH, KENDERAAN ATAU PENGANGKUTAN  YANG GAH, BAJU KOD  HITAM  DAN TALILEHER BERJENAMA  YANG GAH, BAJU JUBAH STANDARD ANTARABANGSA ( SPISIS KELAWAR DAN KELUANG RUPANYA.. PATUT PUN… ), SEPATU  BERKILAT BERKIWI YANG GAH, SETOKIN, SARUNG KAKI, SARUNG TANGGAN DAN  SELUAR DALAM SERTA  KAIN DALAM BERJENAMA YANG GAH,  GAYA BERJALAN YANG GAH MENGALAHKAN SYAITON..  ERRR ARTIS TAK PUN MODEL KOD.. ( PRASAN HUH….). PETI CASH YANG TAK PERNAH KERING, PERUNTUKKAN KEEWANGAN YANG SABAN TAHUN KERAJAAN TAMBAH MELALUI KUTIPAN ZAKAT,  BILIK HOTEL DAN SETIAP PERJALANAN DAN PERBELANJAAN  SEMUA DITANGGUNG DAN BOLEH BUAT CLAIM BERLEBIH-LEBIHAN LAGI.  SIAPA YANG TANGGUNG TU SEMUA.., MAK BAPAK TOK NENEK HANG KA… AMBOI BANYAK SONGGEH.. NI ORANG-ORANG KAMPUNG  YANG PAPA KEDANA LAGI MERANA YANG SIANG MALAM DOK  MEROYAN CARI PITIH NAK  SAPORT HANGPA SEMUA TAW,  TOKSAHLAH NAK SOMBONG DAN BAHALOL SANGGAT.

TAKKAN NAK HARAPKAN MAT-MAT TABLIQ DAN PENDAKWAH BEBAS  TURUN PADANG BERDAKWAH KE SEGENAP CERUK KAMPUNG DAN RANTAU, BERJALAN KE HULU KEHILIR KERANA SAYANGKAN AGAMA DAN MASYARAKATNYA YANG SEMAKIN HARU BIRU JIWANYA DAN SEMAKIN BERCELARU DALAM  PEMAHAMAN AGAMA YANG BENAR, BERSELIRAT PULA KEPALA HOTAKNYA DALAM PELBAGAI CABANG KEHIDUPAN,  WALAUPUN PADA ZAHIR KEBANYAKAN  MEREKA NAMPAK  ISLAM YANG HEBAT.  ( RUJUK KES PECERAIAN )

SEDANGKAN PENDAKWAH SEPERTI MEREKA INI TIADA SUMBER TETAP, MAHUPUN DANA UNTUK MENAMPUNG DAKWAH MEREKA, TERKADANG  DAPUR MEREKA SENDIRI PUN TAK BERASAP, BUMBUNG RUMAH PUN BERLUBANG, DINDING RUMAH HAMPIR REBAH, SEWA RUMAH TERTAHAN,  POKET SELALU KERING DAN SEBAGAINYA,  MEREKA INI SANGGUP KORBANKAN APA JUA TIDAK PEDULI APA YANG MASYARAKAT KATAKAN JANJI AGAMA SAMPAI KE LUBANG TELINGA SETIAP  BANGSANYA AGAR TIDAK SESAT BARAT (MEREKA TIDAK PEDULIKAN APA ORANG LAIN KATA ) BUKAN HANYA DUDUK DALAM KACA TV SAHAJA MACAM KAMU. BAHALOL YA SUKA JADI VIP SANGGAT.

BILA RUMAHTANGGA MEREKA ( MUBALIQ/PENDAKWAH)   MULA  BERGOYANG DEK HASUTAN DARI  PERUNDANGAN BEBAL, BELUM PUN SEMPAT TELUR BERADA  DI HUJUNG TANDUK, SYAITON-SYAITON DARI KALANGAN  DAN ANAK DIDIK KAMU TERMASUK LOYER-LOYER BURUK SYRIE NAJIS  SYAITON  KAMU  ( J.A.K.I.M  ATAU LEBIH LAYAK DIGELAR  JABATAN AGAMA KEMAJUAN ISLAM MUNAFIK / JABATAN AGAMA KEHANCURAN ISLAM MALAYSIA / JABATAN AGAMA KESESATAN ISLAM MALAYSIA / JABATAN AGAMA KORONI ISLAM MALAYSIA  / JABATAN AGAMA KEKAFIRAN MALAYSIA  DAN BANYAK LAGI CEMUI NK NULIS.. JABATAN ITU TIDAK SALAH YANG SALAH IALAH MANUSIA YANG MENGENDALIKAN JABATAN SEHINGGA AYAT-AYAT ALLAH DIJILIT-JILIT DAN  DI BIDEAHKAN NYA . )  MEREKA  SUDAHPUN MEMBUKA PINTU DAN RUANG  SELUAS-LUASNYA  LALU MENJERIT-JERIT TERLOMPAT-LOMPAT  KEGIRANGAN MACAM KERA, LOTONG, MONYET….DAPAT PISANG NANGKA.  

 “  WOII…. SINI-SINI.. MARI-MARI .. LAI-LAI….VANAKAM-VANAKAM…COME HEAR-COME HEAR…  MERENEH-MERENEH….MAI CNI-MAI CNI….  KITA CERAIKAN MEREKA RAMAI-RAMAI… KAH,KAH,KAH…  BARU PADAN MUKA MEREKA HA.HA.HA.HA…. PADAN MUKA… HA,HA,HA ..  JANGAN BAGI CAN, KITA  BAGI LUNYAIII… HA.HA.HA..  SEMAKIN RAMAI YANG BERCERAI BERAI KITA SEMAKIN KAYA… KITA KAYAA…. HA,HA,HA…. KITA BERTAMBAH POPULAR ARTIS PUN KALAH.. HA,HA,HA…… CERAIIII KAN MEREKA….. TAMBAHKAN LAGI API BIAR MEREKA TERCERET-CERET  BERCERAIIIII….”  HUH DUIT HARAM MEMANG.  D. LAZAT, D.  NIKMAT, D. MUDAH, D.SENANG,  D. CEPAT D. SEGERA, D.  SEDAP DIMAKAN.   SEBAB TU RAMAI PENDUKUNG DAN  PEMINATNYA YANG BODOH IBNI BAHLOL INI  BERLUMBA-LUMBA  KAN..!!


MINDA  AL-QURAN  MENJANGKAU DAN BERTEKNOLOGI TANPA SEMPADAN

LIHAT DI ZAMAN MEREKA ( AL-ARQAM ), HIBURAN BERUNSUR ISLAM CUKUP MUDAH DIFAHAMI ,  DIHAYATI DAN DITERIMA MASYARAKAT, ( TETAPI DIBAWAH KAMU, HIBURAN  TAMADUN KERA YANG KAMU BAWA MASUK YE…  INGATKAN CERDIK SANGGAT  RUPANYA BODOH ).  BAHAN-BAHAN CETAKAN MEREKA CUKUP MUDAH DIFAHAMI SEHINGGA ANAK-ANAK BAWAH UMUR LEBIH BERMINAT DENGAN MAJALAH YANG MEREKA TERBITKAN DARI MAJALAH PRONO SEZAMANNYA, DAN BEGITU JUGA DENGAN HASIL USAHA, JENAMA DAN PRODUK MEREKA  YANG LAIN-LAIN. SEPATUTNYA INI YANG KITA PERLU BELAJAR DAN CONTOHI  DARI MEREKA. BUKAN MEROSAKKAN LAGI MINDA BANGSANYA,  MASIH INGAT LAGI  APABILA JEMAAH MEREKA BERJALAN ATAU MELALUI SATU-SATU  KAWASAN, PASANGAN YANG BERKAPEL/MAKSIAT AKAN MENGHINDARKAN DIRI.


ANAK KECIL MAIN API MENGADAI MARUAH DIRI
KONGKIK IBNI MEMANTAT

 TAPI SEKARANG DALAM JABATAN PUN RAMAI YANG  MENGONGKEK MAIN JONGKANG JONGKIT  KAN, TAK KIRA LAKI ATAU BINI ORANG SEMUA SAPU BERSIH.SIAP IKLAN DALAM LAMAN SIAL BERTUKAR PASANGAN DAN BERKONGKIK DALAM REGU, INGAT REGU BOLA KE APA ? TU BELUM CERITA MAK MEMANTAT DENGAN ANAK, ANAK TIRI, BAPA, BAPA TIRI, DATUK, DATUK TIRI…ISTERI-ISTERI ORANG DAN JANDA MANDA, DI PEJABAT, DI RUMAH, KILANG-KILANG DAN LAIN-LAIN    BEREBUT-REBUT UNTUK MEMANTAT DENGAN   BATANG BANGLA, BERBANGGA PULAK TU…  AH LECEH NK MENAIP.. JIJIK…BERLENDIR…..NAJIS… LABIH BAIK BABI DARI MEREKA...

JANGAN ESOK ( SEMAKIN PESAT BERKEMBANG SEJAK BERTAHUN-TAHUN 
LALU )  ANAK-ANAK KECIL DARI BANGSANYA SENDIRI   JUAL LENDIR DAN  MEMANTAT ATAS JALANRAYA, DALAM BILIK DARJAH, DALAM MAKMAL SEKOLAH, DALAM ASRAMA PELAJAR, PASARAYA, PADANG BOLA, KEM , BAREK DAN LAIN-LAIN TEMPAT TERBUKA LAGI AWAM,  ANDA TUDING JARI PADA MAK BAPAK, TOK NENEK DAN SALSILAH KETURUNAN  DIAORANG PULAK.  SEDANGKAN AND BERKUASA DAN  ANDA BEBAS MEMBENA SISTEM DAN PERUNDANGAN MENURUT ISLAM. MENGAPA SISTEM SELAIN AL-QURAN YANG BODOH LAGI BAHLOL INI  ANDA TERIMA. OH YA..  KAN ANDA SENDIRI DAH SEMEMANGNYA BODOH KAN… NAK BUAT MACAMANA KAN…KAN….

JADI JANGAN JADI ORANG PANDAI TAK BOLEH DI IKUT, BODOH MENGAKU PANDAI, PANDAI MAMANDAI-MANDAI, ADA ILMU HANYA UNTUK JADIKAN HUJAH DAN  PUTAR….BELIT LAGI PUTAR… ALAM….  AKHIRNYA BANGSA DAN  MASYARAKAT MENJADI MANGSA DAN HABUAN KERANA  BEROTAK DANGKAL / SINGKAT. AKHIRNYA SIAPA YANG UNTUNG  J.A.K.I.M JUGAK YANG SEMAKIN KAYA RAYA DAN ANDA PAPA KEDANA SEBAB DENDA DAN SAMAN. ( TAHNIAH AGENDA DAN IDEOLOGI  ANDA BERJAYA MEMEWAHKAN JABATAN ANDA , TERUSKANLAH.. KARANG SELUAR DAN KAIN DALAM PULAK TERGADAI KN..  )


APABILA DIBERI PELUANG BERKUASA DAN MENTADBIR
DAHULU KITA MENGALAHKAN MEREKA( NEGARA JIRAN ASIA) DARI SEGI KETEMADUNAN DAN PENCAPAIAN 10 TAHUN KEDEPAN, SEKARANG MEREKA MENDAHULUI KITA 20 TAHUN KEDEPAN, DAHULU MEREKA MEMINTA SEDEKAH DARI KITA, TAPI KINI KITA PULA YANG MEMINTA SEDEKAH DARI MEREKA.

SEBAB ITU JANGAN KELUAR NEGARA HANYA UNTUK MAKAN ANGIN DAN BERTAITEL VIP, ANDA HANYA AKAN DIAJARKAN CARA-CARA VIP, LALU ILMU YANG ANDA BAWA PULANG HANYA ILMU VIP INI  MENAMBAHKAN LAGI  PENDERITAAN RAKYAT, “ WANG ZAKAT DAN CUKAI YANG DIKUTIP DAN  DIAMANAHKAN HABIS RENTUNG,  MANAKALA  PENCAPAIAN TERUS  MUFLIS.”BILA MUFLIS SEMUA RAKYAT TAK KIRA APA TAITEL KEHIDUPANNYA NYA TERMASUK  YANG PAPA KEDANA  DIPERBODOH-BODOHKAN DAN  DIJADIKAN MANGSA UNTUK DIKERAT LEHERNYA UNTUK  MEMBAYAR SEMUA KOS YANG MERUGIKAN DAN YANG MEREKA BAZIRKAN.

JADILAH ORANG YANG BERGUNA DAN BERMUNAFAAT APABILA  BERPELUANG BERKUASA, LALU APABILA   DIHANTAR KETEMPAT-TEMPAT MEREKA / LUAR NEGARA, JADILAH PETANI SEPERTI MEREKA, JADILAH TUKANG CUCI LONGKANG SEPERTI MEREKA, JADILAH BURUH KASAR SEPERTI MEREKA, JADILAH PEREKACIPTA SEPERTI MEREKA, JADILAH OPRATER PENGELUARAN SEPERTI MEREKA  DAN SEBAGAINYA, APABILA PULANG, BARULAH ILMU DARI TEMPAT  MEREKA DAPAT DIMUNAFAATKAN DI NEGARA INI.


JEPUN, CINA, KOREA BANGSA PEMALAS

SEMUA BANGSA DALAM DUNIA INI SEBENARNYA PEMALAS, KALAU TAK PERCAYA TANYAKAN RAKYAT MEREKA DARI KELAS BAWAHAN ( KELAS BAWAHAN HANYA PANDANGAN KITA YANG SUDAH DIRESAPI IDEOLOGI BRITISH,YAHUDI, SUKA HIDUP BERKASTA, JAKUN DENGAN GELARAN, PANGKAT, KUASA DAN SETARA DENGANYA, SEBENARNYA MEREKA BANGSA YANG JAUH LEBIH MULIA DAN CEMERLANG DARI KITA ) ORANG ISLAM APABILA MENGGUNAPAKI SISTEM SELAIN AL-QURAN, MALAS MENGHAYATI AL-QURAN DAN SEBAGAINYA MEREKA SEBENARNYA ADALAH  SEBANGSAT-BANGSAT BANGSA.

KERAJAAN MEREKA MEMPUNYAI PEGAWAI-PEGAWAI YANG CUKUP CEMERLANG, JUJUR LAGI AMANAH, SERTA BERTANGGUNGJAWAB UNTUK MEMAJUKAN BANGSANYA, BIASANYA MEREKA MENGAWASAI ATAU MEMASTIKAN SETIAP KEPALA DIBAWAH JAGAANNYA WAJIB BERJAYA, 
MEREKA INILAH YANG MENYINGSING LENGAN DAN BERGELUMANG BERSAMA MEREKA
( ORANG MISKIN )  SEHINGGA MEREKA BERJAYA.


JUTAWAN KERANG BUSUK

 BUKAN SEPERTI PEGAWAI KITA YANG DUDUK DALAM KERUSI 
EMPOK DALAM BILIK BERHAWA DINGIN SAMBIL BERANGAN JADI JUTAWAN, KERTAS KERJA BERTIMBUN-TIMBUN DIRENUNG MENJADI WANG BERJUTA - BERBILLION, KERTAS CADANGAN, SURAT PERMOHONAN PROJEK / NAFKAH YANG SIAP DENGAN LAKARAN, GAMBARAJAH, GAMBAR IC,GAMBAR LOKASI, SALINAN SOKONGAN MENTERI DAN KETUA KAMPUNG  DAN SEBAGAINYA  TOKSAH CERITALAH SANGKING BANYAKNYA HINGGA  PENUH LORI MAJLIS MENGANGKUT UNTUK DILUPUSKAN SABAN HARI, TAPI RAKYAT HIDUP  TAKOK TU JUGAK. TU YANG MENYEBABKAN DUIT RASUAH PUN DIREMBATNYA JANJI MEWAH BIAR KASTA MEREKA MELANTUN TINGGI..BIAR DIPANDANG TINGGI  MASYARAKAT KONON…  CIT THANBI/ACI YANA DEY….DUIT NAJIS WA TATA HELAN LO..

 RAKYAT PULA YANG TERPAKSA TERKEDEK-KEDEK BERJUMPA MEREKA MINTA SEDEKAH. ( INILAH AKIBATNYA KALAU SISTEM PENDIDIKAN MANGKUK TANDAS DIPERTAHANKAN YANG AKHIRNYA KEPALA HOTAK BERSELIRAT DENGAN NAJIS ). KALAU TURUN PADANG PUN SEKADAR MAKAN ANGIN DAN MELEPASKAN TEMPURUNG KELAPA  DI KEPALA TANGGA.  

TENGOKLAH SEKARANG ADA PELBAGAI JENAMA JABATAN DENGAN PELBAGAI “MOTO” (  BAIK LAGI MOTO KAPCAI  )  BAGAI CENDAWAN TUMBUH LEPAS HUJAN LALU DI WUJUDKAN PELBAGAI SISTEM YANG PELIK-PELIK DAN ANEH, TAIK AYAM TAIK ITIK,  TAPI MALANG  BANGSANYA YANG  JUAL CICAK  TOKEK PUN KENA KAPUR…  TAK CUKUP DENGAN TU KENA KIDNAP PULAK….  HAILAH JUTAWAN TOKEK “ DAH TAKDA KERJA LA TU KAN .  

BANGUNAN DAN TEKNOLOGI TINGGI, TANAH DATARAN,TANAH TINGGI, LADANG-LADANG, PADANG GOF DAN SEBAGAINYA  HANYA JADI TONTONAN DAN KEBANGGAN BAGI ORANG-ORANG YANG KURANG WARAS DAN CERDIK AKALNYA UNTUK TUMPANG BANGGA SAMBIL MENYERINGAI TERSENGEH-SENGEH MACAM KERANG BUSUK YANG LAPRKAN DAGING LALAT… BANGGA…   KONON..  BANGSANYA DAH TERBILANG RUPANYA SEMAKIN HILANG, MAKLUM  DAH SEMAKIN  MAJU KEDEPAN SEHINGGA LAUT PUN TERPAKSA DITAMBAK. TAPI  APABILA DITUDING DENGAN JARI DAN DIHITUNG SATU PERSATU NAMA BANGSANYA…….HAMPEH LABU…..  HUH LECEHLAH NAK CERETA…. ADA MATA BUKA LUAS-LUAS TENGOK SENDIRI LA….

HUH………. RASA MACAM NAK MEMBEBEL TERUS…………… TAPI APA MAKNANYA, BAIK BERBICARA DENGAN TUNGGUL LAGI BAIK.

KALAU DIKATAKAN BERBICARA DENGAN SEKAWAN BABI LAGI BAIK,  KARANG ADA YANG MELATAH,  TERKEJANG MARAH LALU PADAM TERUS  SEBAB SAKIT JANTUNG DEK BANYAK SANGGAT MAKAN SUMBER HARAM. DIRI SENDIRI JUGA YANG SUSAH.


SYARIAT TAGOT/SYAITON

KAMU BOLEH MEMBOHONGI MASYAAKAT DENGAN SISTEM YANG  SEDANG KAMU BANGUNKAN DAN  LAKSANAKAN INI DENGAN PELBAGAI DAKYAH KERANA MASYARAKAT INI BUKANLAH MASYARAKAT YANG CELIK Al-QURAN  MEREKA ADALAH MASYARAKAT YANG MUDAH DITIPU DAN DIPERDAYA.. TETAPI KAMU TETAP  TIDAK AKAN TERLEPAS DARI ALLAH KERNA KAMU SEMEMANGNYA TAHU  SISTEM YANG SEDANG KAMU BANGUNKAN INI TERKELUAR DARI ISLAM DAN MENGHINNA AL-QURAN DAN SUNNAH RASULNYA.

KENAPA KAMU TIDAK BERPALING DAN MUFARAKAH ATAU UBAH KESELURUHAN STRUKTURNYA DAN KEMBALI KEPADA AL-QURAN DAN SUNNAH RASUL. TIDAK KE TERASA JIJIK MEMAKAN HASIL PENDAPATAN DARINYA, YANG DIBERI KEPADA ANAK DAN ISTERI KEMUDIAN MELEKAT MENJADI DARAAH DAGING TURUN TEMURUN.

KENAPA KAMU TAKUT MISKIN DAN PAPA KEDANA DAN DIPANDANG HINA OLEH MASYARAKAT UNTUK MENYATAKAN KEBENARAN . SEDANGKAN PERBUYATAN KAMU INI  JAUH LEBIH HINA, JIJIK DAN NAJIS  KHINZIR, KAMU TELAH MENIPU SELURUH UMMAT, KAMU TELAH MENGHINA AL-QURAN DAN SUNNAH RASUL DAN KAMU TELAH MENGHIANATI ALLAH PENGUASA SELURUH  JAGAT RAYA INI.

APAKAH HASIL KEMEWAHAN DARI PENDAPATAN HARAM INI CUKUP MEMBANGGAKAN KAMU DAN TERASA DIRI CUKUP MULIA.

ATAU MEMANG SEBENARNYA KAMU BUTA AL-QURAN. JIKA KAMU BUTA BAGAIMANA KAMU BEGITU BERANI MENGETUAI JABATAN INI. KEMUDIAN  KAMU MEROMBAK SESUATU SISTEM SELAIN AL-QURAN DI DALAMNYA.

APAKAH KAMU INGIN BERTAKIYAH SEPERTI ORANG SIYAH, BILA MEREKA BERTAKIYAH KAMU BILANG MEREKA SESAT, TETAPI KALAU KAMU YANG BERTAKIYAH NAK DIBILANG APA ???
BAGAIMANA SATU SISTEM YANG SESAT DAN DIRINYA JUGA TELAH SESAT BOLEH MENDAKWA, MENDIDIK ATAU  MEMBETULKAN AJARAN SESAT YANG LAIN. BUKANKAH KELAKAR ORANG YANG MENGAMALKAN SISTEM SESAT LALU  MENDAKWA DAN MENGHUKUM ORANG SESAT LAIN.

KENAPA KAMU TIDAK BERANI  MENGELUARKAN FATWA YANG JAKIM TELAH SESAT SEDANGKAN KAMU SEDAR AKAN HAL INI. TETAPI KAMU SEBUK MENCARI-CARI KESESATAN ORANG LAIN UNTUK MENUTUP HANYIR,LENDIR DAN SOPAK  DALAM DIRI KAMU SENDIRI ?

HUH..! KALAU DAH TAHU DIRI TU BODOH, BUTA AL-QURAN  TOLONG JANGAN TADBIR JABATAN AGAMA.ROSAK LAGI MEROSAKKAN DAN SESAT LAGI MENYESATKAN.

KALAU SETAKAT BODOH TAKPA, TAPI KALAU DAH BODOH SOMBONG DAN SOMBONG BODOH, PERASAN  DIRI DAH CUKUP BERILMU, HEBAT, MULIA LALU  BERANI   MEMUTARBELITKAN KALAM-KALAM ALLAH UNTUK SISTEM YANG MENYESATKAN INI, DAN INGIN MENJADIKAN JALAN ALLAH INI BENGKOK  ANDA TANGGUNGLAH SENDIRI DOSA, AKIBAT  DAN AZABNYA.

BUKAN JAKIM SAHAJA, TAPI SETIAP JABATAN YANG TELAH DIAMANAHKAN OLEH KERAJAAN MESTI BERKERJA KERAS DAN TURUN PADANG, JANGAN NAK BESARKAN TEMBOLOK SENDIRI SAHAJA, JENGAH ORANG KAMPUNG, MAT REMPIT DARI SEMUA BANGSA AGAR BANGSA INI KELUAR DARI KEPOMPONG MANTEL BLOCK DENGAN PANTAS, KALAU TIDAK SILA LEPASKAN JAWATAN, RAMAI LAGI PENGANGGUR YANG MENGIDAMKAN JAWATAN.

AGAR NEGARA ISLAM INI DISEGANI KERANA PENCAPAIAN DALAM KEBAJIKAN. BERDIRI LEBIH TINGGI DARI MANA-MANA NEGARA MODEN YANG LAIN DENGAN TEKNOLOGI SUPER CANGGIH BESERTA KEROHANIAN TINGKAT TINGGI. TANPA JIWA ROHANI TINGKAT TINGGI  SAMPAI KAPAN PUN BANGSANYA TIDAK AKAN KEMANA WALAUPUN JUMLAHNYA RAMAI.


EH BABI.. NI  !   LU JANGAN PERASAN...

Ferman Allah. “ wahai orang yang beriman janganlah kamu mendekati solat ketika kamu dalam keadaan mabuk, sehingga kamu sadar apa yang kamu ucapkan dan jangan pula kamu hampiri masjid ketika kamu  dalam  keadaan junub, kecuali sekedar melewati untuk jalan sahaja, sebelum kamu mandi ( mandi junub ), adapun jika kamu sakit atau sedang dalam perjalanan atau sehabis buang air,  atau kamu telah menyentuh perempuan, sedangkan kamu tidak mendapatkan air, maka bertayamumlah kamu dengan debu yang baik (suci) usaplah wajahmu dan tangan mu dengan debu itu sungguh Allah maha pemaaf maha pengampun. “ ( An-Nisaa’)

INI BERMAKNA KEDUDUKAN “BABI” LEBIH MULIA  DARI MANUSIA JANTAN DAN BETINA . KENAPA ?   KERANA MENYENTUHNYA HANYA NAJIS BERAT MANAKALA MEMAKAN DAGINGNYA ADALAH HARAM TERMASUKLAH MENYENTUH DUBUR DAN KUBURNYA ( KEMALUAN DEPAN BELAKANG ), TETAPI JALAN KEDUANYA  TIDAK MEMBATALKAN WUDUK, CUKUP DENGAN MENCUCI TUJUH KALI DENGAN AIR BERSIH  DAN SEKALI DENGAN AIR TANAH PADA ANGGOTA YANG TERSENTUH DENGANNYA, LEPAS TU ANDA DAH BOLEH SOLAT.

TETAPI SEKIRANYA ANDA BERSENTUHAN ANTARA LELAKI DENGAN PEREMPUAN  YANG BUKAN MAHRAM ( SELAIN ADIK BRADIK DAN KETURUNAN ) BATAL TAK WUDUK ?  BATAL BUKAN DAN SEMEMANGNYA WAJIB BATAL….. MALAHAN KALAU KETIADAAN AIR ANDA WAJIB BERTAYAMUM BARU BOLEH MENDIRIKAN SOLAT. ITU BELUM  CERITA  MENYENTUH KEMALUAN SENDIRI TERMASUK APA YANG KELUAR DARI DUA JALANNYA. HA..AMACAM ?

BERJIMAK ATAU NIFAS LAGI PARAH, DIHARAMKAN TERUS BERIKTIKAF DALAM MASJID KECUALI LALU SAHAJA. KENA WAJIB MANDI, WAJIB WUDHU BARU BOLEH MENDIRIKAN SOLAT, HANGPA INGAT ALLAH SUKA KER TENGOK HANGPA BERJIMAK SELALU WALAUPUN DIHALALKAN SEBAB PERNIKAHAN, WAKTU BILA HANGPA DIHARAMKAN BERJIMAK, IAITU SIANG HARI DI BULAN PUASA, WAKTU DATANG BULAN, MENGERJAKAN HAJI, BERPANTANG SELEPAS KELAHIRAN ANAK.

JADI HANGPA PIKIR LA SAPA LEBIH NAJIS, BABI KE MANUSIA. DAH TU YANG KITA DOK SEBUK CARI DAN JAKUNKAN  GELARAN BUAT PA.. DAH TENTU KITA KELUAR DARI LUBANG HINA DARI AIR YANG HINA, LALU PERASAN DIRI MULIA MINTA DISANJUNG DAN BERLEBIHAN DALAM PENGHORMATAN, “ BODOH PIANG HANG ADO KO OTAK  BUBUH KT TUMIT”.

ABIS KENAPA BILA KITA SUDAH MENGETAHUI HUKUMNYA, KITA LANGGAR JUGAK  SIAP BERLAGA PIPI LAGI. TANYA ULAMA JAKIM BERAPA RAMAI SYAITON BETINA DARI KALANGAN JIN DAN MANUSIA YANG TERBERANAK SEBELUM SEMPAT BERNIKAH KERANANYA, TU BELUM CERITA ANAK-ANAK IBLIS JANTAN DAN BETINA TERCERET-CERET BESEMBUR KELUAT TAK BERSISA SEWAKTU ANAK  CUCU ADAM JANTAN DAN BETINA INI  BERGESEL KULIT.

TIADA SATUPUN PEMIMPIN DUNIA ISLAM YANG CERMAT DALAM HAL INI KECUALI PEMIMPIN  ISLAM SIYAH IRAN. PEMIMPIN NEGARA ISLAM LAIN… HANCUSSS… CUMA NAMPAK KESESATAN MEREKA TETAPI KESESATAN DALAM DIRI SENDIRI TAK NAMPAK ?  CUMA PERASAN SAHAJA SUNNY. SEBAB ITU BILA DIHANTAR  BERPERANG SELALU TEWAS.


BABI LU JANGAN PERASAN SUDAH-SUDAHLAH.....

OH YA… SEBELUM BABI  PERASAN MULIA  DAN JALAN MENDONGGAKAN DIRI  ,HAL INI CUKUP MENJENGKELKAN. BAGAIMANA ULAMA  BERHATI YAHUDI INI DIJADIKAN TEMPAT MERUJUK UNTUK SETIAP KEMUSLIHATAN DAN PERMASALAHAN UMAT ISLAM. ( YUSOF KIWI ) ANDA WAJIB KEMBALI KAPADA AL- QURAN DENGAN SEBENAR-BENARNYA. MEMANG BICARA LEMBUTNYA MEMUKAU ILMU BELITAN BATILNYA SANGGAT TINGGI, MEMUKAU LAGI  MENGASYIKKAN SESIAPA SAHAJA YANG MENDENGARKAN DAN BERGURU DENGANNYA, KEPADA BEKAS PELAJARNYA SILA BAKAR KITAB-KITAB KARANGAN BELIAU SERTA IDEOLOGINYA DARI MINDA  ANDA,  WAJIB KEMBALI KEPADA AL- QURAN SEBELUM UMMAT INI SEMAKIN JAUH TERSESAT.

AL-QURAN DEPAN MATA TIDAK DIJADIKAN TEMPAT RUJUKAN MERUJUK PULA DENGAN ULAMA SENGAL.

BABI ITU HARAM DAN YANG HARAM ITU TELAH NYATA LAGI  JELAS, WALAU DIPEROSIS DALAM APA JUA BENTUK DAN BERTUKAR NAMA DAN JENAMA  SEKALIPUN IANYA TETAP HARAM, KERANA IA BAHAN CAMPURAN YANG DICIPTA DI ADUN DAN DIADA-ADAKAN OLEH MANUSIA UNTUK KEPENTINGAN DIRINYA . SETIAP SESUATU YANG NAJIS TETAP NAJIS SIFATNYA SELAGI TIDAK DIKEMBALIKAN PADA PROSES ALAM SEMULAJADI, SEPERTI KUMAN BAIK DARI NAJIS MANUSIA YANG DIJADIKAN MINUMAN KELUARAN JEPUN YANG JAKIM BAHALOL HALALKAN INI.

KECUALI SEKIRANYA BABI ITU MATI BERGAN LALU MEREPUT, RATA MENJADI TANAH TUMBUH PULA POKOK RAMBUTAN KE ATAU POKOK CIKU KE DAN SEBAGAINYALAH DIATAS TANAH TERSEBUT ITU DAH CERITA LAIN, TAKAN KAMU NAK KATA  “ EH POKOK RAMBUTAN BABILAH NI, PERGI ANTA MAKMAL CEPAT  CEK D.N.A DIA,  KALAU ADA BAHAN PENGAWIT BABI HARAM MAKAN BUAH NI, CEK CEPAT, CEK CEPAT ?   BUKAN MACAM TU LAH BAHLOL, SETIAP PROSES ALAM YANG TERJADI SECARA SEMULAJADI SEHINGGA BERUBAH STRUKTUR, SIFAT, RASA, BAU DAN SEBAGAINYA MAKA HUKUMNYA TURUT BERUBAH. HUKUMNYA TETAP SAMA, HARAM ATAU NAJIS SELAGI MANUSIA ITU YANG MEMPEROSESNYA WALAU MAKMALNYA  MAHA CECANGGIH.

OK  faham tak ni.. kalau tak faham sah memang bodoh lah tu.. banyak sanggat makan benda subahat. MEMANG SIFAT SEMULAJADI MANUSIA ITU BANYAK CEKADAK DAN ENGGAN PATUH DAN TAAT SUKA BERPALING DARI AL- QURAN, TUNGGULAH DAN RASAKANLAH AZABNYA APABILA WAJAHNYA DIPALINGKAN KELAK.SATU ORANG SABAR MENEWASKAN 10 ORANG MUSUH
  PSTT : KEBANYAKAN DIRI KITA SEMEMANGNYA, BODOH, BEBAL, BAHLOL DAN PELUPA, KERANA TIADA SATU PUN MANUSIA SUPER DALAM DUNIA MODEN HARI  INI YANG MAMPU MENGINGATI KESELURUHAN AYAT-AYAT ALLAH, WALAUPUN MEREKA MAHIR BERBAHASA ARAB, ATAU BELAJAR BERPULUH TAHUN TENTANG ILMU WAHYU DAN MEREKA YANG PERNAH MENJADI TAHFIS DAN SEBAGAINYA, KERANA MKANAN , PENDENGARAN SEHINGGALAH PENGELIHATAN KITA PADA  HARI INI TELAH MENYEBABKAN INGATAN MENJADI TUMPUL DAN MENJADI PELUPA MALAH LEMAH DAYA INGATAN. JADI MUKJIZAT MAHA AGUNG YANG MAHA  SUCI INI TIDAK BETA TINGGAL LAMA DALAM BEKAS YANG TIDAK SUCI, JADI ELOKLAH MENDENGAR AYAT-AYAT ALLAH SETIAP HARI,LALU AKUR ATAS KELEMAHAN DAN KEBODOHAN DIRI KITA SENDIRI, AGAR APA-APA JUA YANG BERKAITAN DENGAN AGAMA ISLAM  KITA SENTIASA MERASA TAKUT DAN BERHATI-HATI DAN TIDAK MENGGUNAKAN NAFSU SERTA  AKAL  SEBAGAI HUJJAH UNTUK MENGHALALKAN CARA. 
 
PADA MASYARAKAT YANG JADI PAK TURUT DAN PAK SANGGUP LALU  IKUT APA JUA TELUNJUK  YANG TERHIDANG DI DEPAN MATA.. TOLONG JANGAN MENONJOLKAN LAGI KEBAHALOLAN DAN KEBODOHAN  ANDA YANG SUDAH SEDIA BAHALOL LAGI TOLOL ITU, SEBELUM ANDA MELONTAR PELBAGAI  BICARA BERKENAAN SISTEM  ISLAM SERTA HUKUM HAKAMNYA  ADA  BAIKNYA ANDA MATIKAN DIRI DAHULU DAN HAYATI BERULANG2 KALI AYAT-AYAT ALLAH TERLEBIH DAHULU SELAMA 5 HINGGA 10 TAHUN KEMUDIAN DENGARKAN IA  SETIAP HARI.. OKEY.. ANDA TIDAK DIWAJIBKAN MENJADI TAHFIS PUN UNTUK MENGHAYATI AYAT-AYAT ALLAH, YANG PENTING KITA FAHAM APA YANG ALLAH KEHENDAKI, SELEPAS ITU SILALAH UNTUK ANDA BERHUJJAH MOGA BERMUNAFAAT DAN TIDAK MENYESATKAN DIRI SENDIRI DAN ORANG LAIN, SELAMAT MAJUJAYA SEMUANYA.

TAREKAT/JALAN DAN PERJALANAN

TOLONGLAH PARA PEMIMPIN KITA  ( PM ) JANGAN BIARKAN MEREKA BERUSAHA BERSENDIRIAN DAN SIAPA JUGA PEMIMPIN PENERUSNYA SELEPAS ITU, TIDAK KIRA DARI PIHAK MANA MEREKA, SELAGI MEREKA BERUSAHA UNTUK MEMERTABATKAN ISLAM MENGIKUT AL-QURAN KITA SOKONG. TETAPI SIAPA YANG MEMUTARBELITKAN AL-QURAN KITA WAJIB  BERPALING DARI MEREKA (Setiap Pengikut Akan Dihimpunkan Bersama Pemimpinnya.  Kat dunia dah puas bertengkar malaslah nak bertengkar lagi dengan meraka  dalam neraka … panas tu.. ) . KISAH LALU BUKANLAH UKURAN MEREKA DAN KITA PADA HARI INI. ALLAH MEMULIAKAN SIAPA YANG DIKEHENDAKI DAN MENYESATKAN SESIAPA YANG DIKEHENDAKI MENGIKUT KETETAPAN DAN PERATURANNYA.

NOTA :

BERTARIKAT TIADA KEWAJIPAN WASILAH KECUALI DENGAN AL-QURAN DAN SUNNAH RASUL, TAPI KENA MENCARI GURU YANG MURSHID.

·         KEBANYAKAN AHLI TAREKAT TIDAK SESAT DAN BUKAN AHLI BIDAAH SERTA PENDUSTA,   TETAPI KEBANYAKAN AHLI SYARIAT ITU SESAT DAN AHLI BIDAAH LAGI PENDUSTA.

·         KEBANYAKAN AHLI TAREKAT MEREKA BERAMAL DENGAN ILMUNYA, TETAPI KEBANYAKAN  AHLI SYARIAT ILMUNYA BERAMAL DAHULU DARINYA.

·         KEBANYAKAN AHLI TAREKAT TIDAK TERTIPU DAN TERPEDAYA DENGAN ILMUNYA, TETAPI AHLI SYARIAT SERING TERTIPU DAN TERPEDAYA DENGAN ILMUNYA.

·         KEBANYAKAN AHLI TAREKAT ILMUNYA BERBAHAS UNTUK DIRINYA, TETAPI KEBANYAKAN  AHLI SYARIAT SERING BERBAHAS ATAS ILMUNYA.

·         KEBANYAKAN AHLI TAREKAT ILMUNYA TERPESONA ATAS DIRINYA, TETAPI KEBANYAKAN  AHLI SYARIAT DIRINYA TERPESONA ATAS ILMUNYA.

·         KEBANYAKAN AHLI TAREKAT DAPAT MEMBEZAKAN ANTARA YANG HAK DENGAN YANG BATIL DENGAN KALBUNYA, TETAPI KEBANYAKAN AHLI SYARIAT DAPAT MEMBEZAKAN YANG HAK DENGAN YANG BATIL MELALUI ILMUNYA.

·         KEBANYAKAN AHLI TAREKAT ITU TEGUH PENDIRIAN DAN  ILMUNYA LUAS TANPA SEMPADAN, MANAKALA AHLI SYARIAT ILMUNYA HANYA MENJANGKAUAI DARI APA YANG IA LALUI DAN DIBACANYA, PENDIRIAN SENTIASA BERUBAH BERGANTUNG PADA TAHAP KECERDASAN OTAKNYA.

·         HATI ATAU KALBU  AHLI TAREKAT SANGAT SENSITIF, BERSIH DAN TAJAM PACAINDERANYA BICARANYA SERING DILUAR JANGKAUAN AKAL DAN SERING MENJADI MANGSA FITNAH GOLONGAN SYARIAT KERANA HATI MEREKA MASIH TEBAL HIJABNYA LANTARAN KURANG ZIKRULLAHNYA.

·         KEBANYAKKAN AHLI TAREKAT DAPAT MENJAGA SYRIAT DAN SENTIASA MENJAGA HUBUNGAN DENGAN ALLAH DAN MENGHINDAR MAKSIAT WALAUPUN BERSENDIRIAN , TETAPI KEBANYAKAN AHLI SYARIAT SERING TERGELINCIR PABILA BERSENDIRIAN DAN MENJADIKAN ILMUNYA SEBAGAI HUJAH UNTUK MENUTUP PEKUNGNYA

·         KEBANYAKAN AHLI SYARIAT MASIH HAIRAN DAN  JAKUNKAN DUNIA LAGI BERSAING.TETAPI  KEBANYAKAN AHLI TAREKAT DUNIA YANG HAIRAN KEPADANYA DAN SALING MELENGKAPI ANTARA SATU SAMA LAIN.

·         KESABARAN SEORANG  AHLI TAREKAT BOLEH MENEWASKAN 10 ORANG MUSUH ATAS JAMINAN ALLAH ,  MANAKALA KSABARAN SEORANG AHLI  SYARIAT MEREKA BOLEH MENEWASKAN 1 ATAU 2 ORANG MUSUH ATAS IZIN ALLAH. ( SEBAB ITU HATI YAHUDI DAN ORANG KAFIR CUKUP TAKUT DENGAN MEREKA ).

DAN BANYAK LAGI, ANTARA JALAN KEDUANYA SEKIRANYA TIDAK BERWASILAH DENGAN SUNGGUH-SUNGGUH MELALUI AL-QURAN DAN SUNAH RASUL MEREKA ADALAH GOLONGAN ORANG-ORANG YANG SESAT.

WAJIB BAGI ORANG ISLAM BERJALAN BEEIRINGAN ATAU SALING MELENGKAPI ANTARA KEDUANYA, BARULAH ISLAM BERDIRI TEGOH DAN KUKUH. KERANA KEDUANYA MEMPUNYAI MATA RANTAI YANG TERSIMPUL KUKUH DAN AMPUH, TERPUTUSNYA SALAH SATU JALAN MAKA ROBOHLAH ISLAM ITU DAN LEMAHLAH BANGSANYA.

KERANA ORANG YANG BERHATI  YAHUDI, BERHATI KAFIR, TAMAK, HALOBA, IRIHATI DAN ASAD DENGKI, PALING BENCI DAN TAKUT DENGAN GOLONGAN TAREKAT, KERANA GOLONGAN INI MEMPUNYAI JIWA DAN ROH YANG BESAR SERTA RAPAT HUBUNGANNYA DENGAN ALLAH. ( BAGI MEREKA YANG BARU BERJINAK MENJADI AHLI TAREKAT PASTIKAN ANDA SUDAH HATAM SELURUH ISI KANDUNGAN AL-QURAN DAN FAHAM MAKNANYA DENGAN SEBENAR-BENAR FAHAM. JIKA TIDAK ANDA HANYA PERASAN DIRI TERAGUNG DAN TERMULIA LALU JAUH TERSESAT.)

PENTING :
TARIKAT & BERSYARIAT & MENCARI ILMU @ FISABILLAH BERJIHAT IAINI BERPERANG/ BEKERJA/MEMBENA EKONOMI  DI JALAN ALLAH ( GOLONGAN INI WAJIB MENDUKUNG DAN SALING MELENGKAPI ANTARA SATU SAMA LAIN JANGAN SEKALI-KALI BERKHIANAT.

.
SALAMAN SALAM....


SALAMUN SALAM.......

0 ulasan:

Catat Ulasan

Neraka Di Telapak Kaki Ibu, Aduhai Apam 1 Malaysia 18sx

munafik, fasik, syirik dan hukumnya

Yusf al Qaradawi Fatwa Anda Menyesatkan

JAKIM OH JAKUN

JAKIM OH JAKUN
JAKIM OH JAKUN

Tuhan-tuhan Manusia Yang Wajib Diketahui

Halal Yang Diazab

Rujuk Talak Pembetulan

Bertengkar dengan pemimpin di neraka

Kemewahan Bukan Tanda Dimuliakan

Sumpahan Kera

Parlimen Kaldai

Mufti perasan wali rupanya kuali

Perkahwinan Dan lawyer yang diazab

Ulama Kepala Keras

Kehakiman Bodoh Mengundang Bencana

Hari wanita fasik

Doa Yang Diazab

Teknologi Berusia 400 juta tahun

Israel Menang Dua Kali Di Baitulmukkadis