Rabu, 15 Julai 2015

SUKA PEGUAM SYARIE ATAU SUKA GUAM ITU KAFIR

PERUNDANGAN KELUARGA ISLAM ATAU SUKA GUAM ITU KAFIR.SETIAP HUKUMAN YANG SELAIN DARIPADA APA YANG TELAH ALLAH TETAPKAN MEREKA ITULAH ORANG-ORANG KAFIR YANG SEBENAR-BENARNYA.

APAKAH MEREKA MEMPUNYAI TUHAN YANG LAIN YANG MENETAPKAN ATURAN AGAMA YANG TIDAK DIIZINKAN, JIKA BEGITU MEREKA TELAH MENSYIRIK DAN MENYENGUTUKAN ALLAH DAN TELAH KAFIR SETELAH BERIMAN. MEREKA INILAH ORANG-ORANG KAFIR YANG SEBENAR-BENARNYA , WAJIB DIPERANGI DAN DARAH MEREKA HALAL UNTUK DITUMPAHKAN. MEREKA INI LEBIH MERBAHAYA DARI ORANG-ORANG YANG BELUM MASUK ISLAM.

APAKAH ANDA HENDAK MEMFITNAH ALLAH,  MEMFITNAH PARA NABI , PARA RASUL DAN  ULAMA-ULAMA  MUKTABAR DANGAN MENUDING JARI BERKELILING KEARAH MEREKA ATAU MENYEBUT  ATAS NAMA-NAMA MEREKA DENGAN APA YANG TIDAK MEREKA FATWAKAN.

ATAU  APAKAH ANDA BERGURU ATAU BERWASILAH TERUS DENGAN MEREKA SECARA BERTENTANGAN MATA SAMBIL BERJABAT TANGAN  LALU DILEJANG DAN  DIIJAZAHKAN ILMU YANG DIPERDENGARKAN KETELINGA ANDA SECARA LANSUNG DAN TERUS MENERUS...  SEHINGGA ANDA BOLEH MENGAMBIL SEGALA KEPUTUSAN MENGIKUT SEKEHENDAK ANDA UNTUK MENGHALALKAN  CARA DENGAN APA YANG DIHARAMKAN  ALLAH, ATAU APA YANG MEREKA ( PARA ULAMA ) TIDAK NYATAKAN.   SEDANGKAN BANYAK KITAB-KITAB KARANGAN MEREKA KINI TELAHPUN  DISELEWENGKAN, OLEH MEREKA-MEREKA YANG TERDAHULU MALAH DIRI ANDA SENDIRI YANG BERKEPENTINGAN IBLIS IBNI SYAITON ( GOLONGAN SYAITON MANUSIA ) KECUALI MEREKA YANG BENAR-BENAR KEMBALI KEPADA AL-QURAN DAN HIKMAH SUNNAH RASUL..


JIKA BEGITU BERMAKNA ANDA AKAN MEMIKUL DOSA ANDA SENDIRI SECARA SEMPURNA DAN MEMIKUL DOSA-DOSA MEREKA YANG TELAH ANDA SESATKAN  JUGA SECARA SAMPURNA, MALAH SETIAP DIRI  DARI MEREKA YANG MENGIKUTI ANDA AKAN MENDAPAT SAHAM YANG SAMA BESARNYA SEPERTIMANA SAHAM SAHAM AZAB / NERAKA  ANDA.

BAGAIMANA ORANG-ORANG KAFIR INI BOLEH MENGUBAL PERUNDANGAN ISLAM MALAYSIA, TIDAKKAH ANDA SUDAH DIKURNIAKAN AKAL, PENGLIHATAN DAN PENDENGARAN SERTA  KITAB AL-QURAN YANG TELAH ALLAH PERMUDAHKAN SEHINGGAKAN ANDA DAPAT MENDENGARKANNYA SETIAP HARI.

SETIAP PENGIKUT AKAN DIHIMPUNKAN BERSAMA PEMIMPINNYA..

Lalu Allah Bertanya "Apakah kamu mengetahui perkara-perkara yang ghaib sehingga kamu menerima janji darinya, ataukah kamu hanya mengata tentang Allah apa yang kamu tidak mengetahui" ( sehingga kamu boleh memberi janji-janji kosong kepada manusia tentang Allah seolah-olah syafaat milik kamu, sedangkan jelas kamu telah melanggar hukum-hakam dan Hak-Haknya yang telah termaktub di Lohmahfus ). 

MANUSIA BERDOSA TIDAK DAPAT MEMIKUL DOSA ORANG LAIN. JANGAN KAMU MENYANGKA ANAK-ANAK ATAU KETURUNAN  YANG SOLEH DAPAT MENYAMBUNG DOA ATAU KIRIM PAHALA  UNTUK KEDUA IBUBAPA YANG YANG INGKAR DENGAN AYAT-AYAT ALLAH ( PELAJARI DARI NABI IBRAHIM DAN ABU MUTALIB ITU SENDIRI )
MEMIKUL DOSANYA SENDIRI DAN DOSA ORANG LAIN SECARA  SEMPURNA. SETIAP DIRI YANG BERLAGAK LALU MEMBAWA ORANG LAIN JUGA SESAT SEPERTINYA, AKAN MEMIKUL DOSA DIRINYA SENDIRI DAN ORANG YANG DISESATKAN SECARA SEMPURNA.MENGADAKAN ATURAN AGAMA SELAIN AL-QURAN ITU KAFIR.

SETIAP CERAI FASAKH YANG BERLAKU, TIDAK KIRA WALAU BERJUTA ALASAN YANG DIBERIKAN ATAU YANG TIMBUL ATAU YANG ANDA ADA-ADAKAN,  MENGEMBALIKAN SEMULA MASKAHWIN/HANTARAN KEPADA BAKAL MANTAN SUAMINYA ADALAH RUKUN WAJIB. JIKA TIDAK CERAI FASAKH TIDAK AKAN BERLAKU.

KERANA KAMI LIHAT SEMAKIN BANYAK PENIPUAN DAN PEMBOHONGAN  YANG ANDA DAN PASANGAN-PASANGAN INI YANG BERSEKONGKOL DENGAN ANDA UNTUK MENGHALALKAN CARA.

INGAT SIS OF ISLAM ITU BUKAN HANYA SESAT KEPADA BEBERAPA INDIVIDU, MALAH IDEOLOGINYA JUGA TELAH MENYESATKAN SEGALA SYSTEM PERUNDANGAN, PENDIDIKAN, PENTADBIRAN, KEHAKIMAN, KERAJAAN, MADRASAH-MADRASAH  DAN SEBAGAINYA. MALAH SEBAHAGIAN BESAR ANDA SEMUA JUGA TELAH TERSESAT SEPERTIMANA MEREKA JUGA YANG SEMEMANGNYA SESAT.

FITNAH TERBESAR ORANG-ORANG MUNAFIK , FASYIK DAN ZALIM SERTA BAHAYANYA.MEREKA INI SAMA SEPERTI KITA, MALAH  SUSUN KATA, PERWATAKAN TINGKAH LAKU DAN PERCAKAPAN  MEREKA TERAMATLAH INDAH, MENGAGUMKAN DAN MEMUKAU. MEREKA JUGA BERIBADAH SERUPA SEPERTI KITA MALAH MEREKA TERLEBIH-LEBIH PULA, TERUTAMA JIKA DIKHALAYAK RAMAI ATAU DIPERHATIKAN.  MEREKA JUGA BERSOLAT, BERPUASA, BERZAKAT, BERHAJI DAN LAIN-LAINNYA,   ANDA PASTI KAGUM DENGAN PENAMPILAN MEREKA. SEOLAH-OLAH MEREKA INILAH PENYELAMAT ANDA DUNIA DAN AKHIRAT, SEOLAH-OLAH JAMINAN SYAFAAT ADA DALAM GENGAMAN MEREKA. MAKLUM SEGALA AMAL IBADAHNYA HABIS DISELFIENYA SUPAYA ANDA BENAR-BENAR KAGUM BETAPA MULIANYA MEREKA.   " KERANA KEFASIKAN INI UMPAMA SEMUT HITAM DI ATAS BATU HITAM DALAM KEPEKATAN MALAM YANG GELAP GELITA" tentu sukar untuk dikesan kan.

UNTUK MEMBEZAKAN MEREKA INI MUDAH. WALAUPUN HEBAT PERWATAKAN, PENAMPILAN ,  HUJJAH DAN DALIL MEREKA, MEREKA TETAP BERHUKUM DENGAN HUKUMAN  SELAIN AL-QURAN. ITULAH MEREKA SEBENARNYA, BARANG SIAPA YANG MENGIKUTINYA MEREKA ITU TERMASUK GOLONGAN MEREKA.

KERANA MEREKA PERBUAT MAKSIAT DIHADAPAN KHALAYAK DAN MEMPENGARUHI ORANG LAIN DAN  ANDA JUGA BERMAKSIAT SEPERTIMANA MEREKA PERBUAT MAKSIAT ( MENGKHIANATI AYAT-AYAT ALLAH )

  1. DOA ORANG-ORANG MUKMIN UNTUK KEAMPUNAN KEATAS MEREKA DIHARAMKAN, WALAUPUN MEREKA INI  DIDOAKAN ALLAH TETAP TIDAK AKAN MENERIMANYA. KERANA DOA ORANG-ORANG MUKMIN HANYA UNTUK ORANG-ORANG MUKMIN JUGA.
  2. MENDIRIKAN SOLAT SERTA BERDOA DI ATAS KUBUR MEREKA JUGA DIHARAMKAN ALLAH.
  3. KEHADIRAN MEREKA DALAM SETIAP MAJLIS  MENYEBABKAN DOA ALIM ULAMA TERGANTUNG DAN TERHALANG.( PELAJARI KISAH MUSA SEWAKTU MEMOHON HUJAN )
  4. KEHADIRAN DAN PENDIRIAN  MEREKA HANYA MENGUNDANG AZAB DAN BALA, BENCANA DARI PELBAGAI ARAH SECARA TIBA-TIBA DAN MENYUSAHKAN ORANG-ORANG  YANG TIDAK BERDOSA. ( PELAJARI DAN PERHATIKAN NEGERI-NEGERI ORANG-ORANG FASIK YANG DITIMPA AZAB )
  5. JIKA MEREKA MENJADI PENERAJU DALAM BARISAN KEPIMPINAN, SAMA ADA MENJADI PENASIHAT, ORANG KIRI-KANAN-DEPAN ATAU ORANG BELAKANG  DALAM SESEBUAH KERAJAAN, PASTI KERAJAAN ITU MENJADI TONGGANG LANGGANG , LINTANG PUKANG DAN HILANG RAHMAT SERTA KEBERKATAN. ( PELAJARI DARI KERAJAAN OTHMANIA DAN KERAJAAN MALAYSIA ITU SENDIRI )
  6. JIKA MEREKA MENJADI PENERAJU DALAM BARISAN TENTERA ATAU PEJUANG, PASTI MEREKA AKAN KALAH PERANG. ( PELAJARI DARI PERANG HUNAIN )
  7. JIKA MEREKA MENJADI PENGUBAL PERUNDANGAN KELUARGA ISLAM. PASTI KERAJAAN KEKELUARGAAN HANCUR BERDERAI-DERAI  DAN MENYUSAHKAN KETURUNAN PEWARIS ANAK-ANAK  MEREKA (  PELAJARI DARI KERAJAAN ISLAM SAMPAH MALAYSIA )
  8. TERLALU BANYAK UNTUK DISENARAIKAN BETAPA BAHAYANYA MEREKA2 INI. ANDA BACALAH AL-QURAN DAN HIKMAH SUNNAH, LALU SENARAIKANLAH SENDIRI.
OLEH ITU SETIAP DIRI YANG SEDAR AKAN KEFASIKAN DAN KEMUNAFIKANNYA SEBELUM ANDA MENGUBAL , BERUCAP, MEMPERAGAKAN ATAU  PERBUATAN AGAR DIIKUTI SERTA DITIRU OLEH ORANG LAIN, HENDAKLAH PADA KETIKA ITU ANDA MENAMBAH NAMA DIHADAPAN ANDA PERKATAAN, MUNAFIK, FASYIK, SYIRIK,  ZALIM ATAU KAFIR ( CONTOH : ROS MUNAFIK,  ADI FASIK ATAU HAKIM KAFIR ) AGAR ANDA TIDAK MEMBUANG MASA ORANG-ORANG MUKMIN UNTUK MENGURUSKAN JENAZAH DAN MENDOAKAN UNTUK ANDA AGAR DIAMPUNKAN. CUKUP DITANAM SEPERTIMANA MENANAM BANGKAI ANJING.
INILAH MUNUSKRIP ANDA YANG SESAT LAGI MENYESATKAN ITU YANG ANDA IKUTI SECARA MEMBUTATULI SEBELUM ANDA MENGEMBALIKAN SEMULA KEPADA AL-QURAN ( YANG JELAS NYATA HUKUM HAKAMNYA LAGI MUDAH UNTUK  ANDA MEMAHAMINYA .KERANA IANYA ADALAH  AYAT-AYAT MUHKAMMAT YANG NYATA HUKUM HAKAMNYA DAN TIDAK BOLEH DIADA-ADAKAN FATWA, IJHTIHAT, TA'ZIR DAN SEBAGAINYA ) .

INGGAT...!!!  ANDA DAN MEREKA AKAN MEMIKUL HUTANG DIDUNIA ( AZAB, KIFARAH, BENCANA, KECELAKAAN, BALA, PENYAKIT, KERUNTUHAN MORAL, AHLAK, KETURUNAN, AGAMA  DAN SEBAGAINYA ) DAN JUGA HUTANG-HUTANG DI AKHIRAT, YANG MENGHAPUSKAN SEGALA AMALAN DIDUNIA UNTUK DIGANTIKAN DENGAN AZAB YANG BERKEKALAN DI AKHIRAT.

KERANA ANDA SUDAH DIKURNIAKAN AKAL DAN OTAK UNTUK BERFIKIR SERTA AL-QURAN YANG SUDAH DIPERMUDAHKAN, MUSTAHIL ANDA TIDAK MENGERTI.

PERHATIAN:

AL-QURAN ADALAH JAMINAN ALLAH, HANYA DIA YANG MEMELIHARA KEASLIANNYA , DIFAHAMI OLEH MEREKA YANG SENTIASA  MENCARI KEREDHAAN ALLAH,  TETAPI DIBENCI OLEH MEREKA YANG BERTUHANKAN HAWA NAFSU, KEBENDAAN DAN KEDUNIAAN. SEHINGGA ALLAH MENUTUP SEGALA KEFAHAMAN MEREKA WALAUPUN MEREKA MEMPERDENGARKANNYA SABAN WAKTU. KERANA MEREKA INILAH GOLONGAN YANG TIDAK DIPERLUKAN ALLAH UNTUK MENDAPAT PETUNJUK DAN MEMELIHARA AGAMANYA.


HUIKUM CERAI FASAKH:  ( ULANGAN )


CERAI FASAKH  WAJIB MENGEMBALIKAN MAHAR/MASKAHWIN/HANTARAN KEPADA BAKAL MANTAN SUAMINYA, BARU SAH PENCERAIAN CARA INI. KERANA IA RUKUN WAJIB DALAM AL-QURAN, BUKAN RUKUN SEPERTIMANA KITAB SYARIAH KAFIR ANDA.
SETIAP  PECERAIAN FASAKH  YANG SUDAH DIBAYAR MAHAR/MASKAHWIN SERTA SUDAH DICAMPURI  TIDAK KIRALAH  APAPUN ALASAN ANDA, YANG ANDA BUAT-BUAT ATAU NYATA ATAU ALAMI ( SEMULAJADI )  MENGEMBALIKAN  MAHAR / MASKAHWIN / HANTARAN KEPADA BAKAL MANTAN SUAMINYA ADALAH WAJIB.

KECUALI BAGI MEREKA SUAMI  YANG BELUM MEMBAYAR MAHAR SEDANGKAN IA TELAH DITENTUKAN DAN DIPERSETUJUI ANTARA KEDUA PIHAK  DAN BELUM BERCAMPUR ( BERJIMAK ) HAKIM BERHAK MEMBATALKAN PEMBAYARAAN   SUAMI KEATAS ISTERINYA. JIKA TIDAK SUAMI WAJIB MEMBAYAR SETENGAH DARI APA YANG TELAH DIPERSETUJUI.

BAGI CERAI FASAKH YANG TELAH DITUNAIKAN BAYARAN MAHAR / MASKAHWIN / HANTARAN  OLEH SUAMI SERTA MEREKA TEAH BERJIMAK MAKA WAJIB ISTERI MENGEMBALIKAN APA YANG TELAH SUAMI MEREKA BAYARKAN DAHULU KEPADA MEREKA.

ALASAN KECACATAN HATTAH KALAU SALAH SEORANG DARI MEREKA KAFIR SEKALIPUN, MAHAR ITU TETAP WAJIB DIPULANGKAN.

APAKAH ANDA ORANG-ORANG KAFIR INI BEKEHENDAK AGAR MEREKA MENANGGUNG BEBAN HUTANG DAN AMALAN SAMPAI  AKHIRAT ????

GURU BAHALOL DAN KAFIR MANA YANG ANDA PELAJARI  DAN ANDA IKUTI INI.  TOLONG YA... KALAU ANDA NAK SESAT JANGAN  BAWA  ORANG LAIN TURUT SESAT SEPERTI ANDA. CUCI TANDAS DAN CUCI LONGKANG  LAGI MULIA HASIL PENDAPATANNYA DARIPADA APA YANG ANDA PEROLEHI SEKARANG.

MUNUSKRIP ANDA YANG SESAT LAGI KAFIR ITU :

KECUALI MEREKA YANG KEMBALI KEPADA AL-QURAN DAN HIKMAH SUNNAH DENGAN BENAR.SALAMMUN....  SALAM...

AGAR ANDA KEMBALI BERTAKWA DAN TIDAK MENJADIKAN AMALAN ANDA HANYA UNTUK ANDA DAN MEREKA  DIRUGIKAN DI AKHIRAT.

0 ulasan:

Catat Ulasan

Neraka Di Telapak Kaki Ibu, Aduhai Apam 1 Malaysia 18sx

munafik, fasik, syirik dan hukumnya

Yusf al Qaradawi Fatwa Anda Menyesatkan

JAKIM OH JAKUN

JAKIM OH JAKUN
JAKIM OH JAKUN

Tuhan-tuhan Manusia Yang Wajib Diketahui

Halal Yang Diazab

Rujuk Talak Pembetulan

Bertengkar dengan pemimpin di neraka

Kemewahan Bukan Tanda Dimuliakan

Sumpahan Kera

Parlimen Kaldai

Mufti perasan wali rupanya kuali

Perkahwinan Dan lawyer yang diazab

Ulama Kepala Keras

Kehakiman Bodoh Mengundang Bencana

Hari wanita fasik

Doa Yang Diazab

Teknologi Berusia 400 juta tahun

Israel Menang Dua Kali Di Baitulmukkadis